Gå til indholdKød og fred : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

291 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Humoristisk klimathriller om sosu-assistenten Annemette, der sammen med veninderne tager sagen i egen hånd for at bekæmpe kødindustrien og redde verdens klima


Anmeldelser (4)


27. maj. 2020

Humoristisk klimathriller om sosu-assistenten Annemette, der sammen med veninderne tager sagen i egen hånd for at bekæmpe kødindustrien og redde verdens klima. Et aktuelt emne belyst med humor og bid. Mange vil kunne trække på smilebåndet og måske give klimaet en ekstra tanke efter endt læsning.

Efter en stormflod har Annemette mistet såvel mand som hestestutteri. Hun har nu fået et job som sosu-assistent, datteren bor i Århus og ex.manden sidder i fængsel. Men alt ændrer sig da strikkeklubben De hårde nåle ved en fejl kommer til at se en klimadokumentar. Nu får Annemette, Vibse og Jean en retning i livet. De vil redde jordens klima ved at bekæmpe kødindustrien, og det skal ske med alle midler. Snart er alt forandret i de tre kvinders liv. Men hvor høj en pris er de klar til at betale i kampen for et bedre klima? Og kan man overhovedet udrette noget, som gør en forskel?.

De tre veninder og deres (skøre) og opfindsomme aktioner bringer tankerne hen på en moderne kvindlig klimaudgave af Olsen-banden. Historien er fortalt i en let tone, men under den muntre overflade er der masser af samfundskritik og fokus på et bedre miljø og en mere bæredygtig udvikling. Det er klimakampen pakket ind i en humoristisk actionthriller, hvor alvor og sjov går hånd i hånd.

Den anonyme antihelt Annemette kan minde om hovedpersonen i Happy ending


Den dag Bitte blev bæredygtig


af Anne-Sophie Lunding-Sørensen. Den dag Bitte blev bæredygtig er en anden satirisk roman med klimaet som omdrejningspunktDen anonyme antihelt Annemette kan minde om hovedpersonen i Happy ending af Anne-Sophie Lunding-Sørensen. er en anden satirisk roman med klimaet som omdrejningspunktDen anonyme antihelt Annemette kan minde om hovedpersonen i Happy ending af Anne-Sophie Lunding-Sørensen. Den dag Bitte blev bæredygtig er en anden satirisk roman med klimaet som omdrejningspunkt.

Lektørudtalelse

Af

Michael Linde Larsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jette Holmgaard Greibe

2020-07-06

Jyllands-posten

Af

Nicklas Freisleben Lund

d. 22. jun. 2020

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 26. jun. 2020


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2020

Bog

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Ebog

2020