Gå til indholdKøbenhavns skygger


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

328 sider

Udgivet

2016

genre/form

roman,

urban fantasyOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Thor starter på historiestudiet på Københavns Universitet. Han modtager en gådefuld invitation til at blive indskrevet på Det Magiske Akademi. Her får han indsigt i en verden fuld af magi, mysterier og fordækte sandheder om både samfundet og hans eget liv


Anmeldelser (2)


18. jan. 2016

Da Thor starter på historiestudiet på Københavns Universitet, modtager han også en gådefuld invitation til Det Magiske Akademi. Det skal snart give ham indsigt i en verden fuld af magi, mysterier og fordækte sandheder. En urban fantasy-fortælling for voksne sat i det stemningsfulde, gamle København.

På Akademiet slår Thor følge med den højtbegavede magisk indfødte Janus, og sammen øjner de muligheden for - via magiens mørkes sider - at lære mere om bl.a. Thors fars (mistænkelige) død mange år tidligere. "Københavns Skygger" præsenterer gennem kontrafaktiske dyk ned i fortiden et magisk København og giver os en vinkel på historien, der giver nye perspektiver på nutiden. Genremæssigt inddrager den bredt; urban fantasy blandet med alternativ historiefortælling, klassisk dannelsesroman og med et snert af horror.

En bog, der kræver lidt af sin læser - på den gode måde. Forfatteren formår at binde mange temaer og baggrundsviden pænt sammen i et spændende univers. Velskrevet sprog.

Bogens temaer kender vi; et miks af dannelsesdelen fra fx Sofies verden


Hemmelige liv


Neverwhere


, dreng på magisk akademi-vinklen fra J.K. Rowlings "Harry Potter"-serie, urban fantasy, som vi ser det hos fx Cassandra Clare, hemmelige selskaber som i Hemmelige liv og parallelle verdener som Gaimans Neverwhere. Selve mikset er enestående i en dansk kontekstBogens temaer kender vi; et miks af dannelsesdelen fra fx Sofies verden, dreng på magisk akademi-vinklen fra J.K. Rowlings "Harry Potter"-serie, urban fantasy, som vi ser det hos fx Cassandra Clare, hemmelige selskaber som i og parallelle verdener som Gaimans Neverwhere. Selve mikset er enestående i en dansk kontekstBogens temaer kender vi; et miks af dannelsesdelen fra fx Sofies verden, dreng på magisk akademi-vinklen fra J.K. Rowlings "Harry Potter"-serie, urban fantasy, som vi ser det hos fx Cassandra Clare, hemmelige selskaber som i Hemmelige liv og parallelle verdener som Gaimans . Selve mikset er enestående i en dansk kontekstBogens temaer kender vi; et miks af dannelsesdelen fra fx Sofies verden, dreng på magisk akademi-vinklen fra J.K. Rowlings "Harry Potter"-serie, urban fantasy, som vi ser det hos fx Cassandra Clare, hemmelige selskaber som i Hemmelige liv og parallelle verdener som Gaimans Neverwhere. Selve mikset er enestående i en dansk kontekst.

Lektørudtalelse

Af

Morten Brynildsen

Himmelskibet

Af

Majbrit Høyrup

Nr. 48 (2016)


Informationer og udgaver

Ebog

2017

Bog

2016