Gå til indholdKøbenhavnerne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

397 sider: ill. i farver ; 28 cm

Udgivet

2013

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Med udgangspunkt i de forskellige bydele i København fortælles Københavns historie fra ca. 1900-tallet og frem til vore dage, med fokus på de enkelte bydeles særpræg


Anmeldelser (5)


29. okt. 2013

Bogen Københavnerne er et pragtværk om de forskellige bydele i København. For alle der er interesseret i Danmarks hovedstad og dens særpræg og historiske udvikling. Mange flotte fotografier.

Med udgangspunkt i 11 forskellige kapitler om bydelene Sydhavnen, Vesterbro, Frederiksberg, Nørrebro, Nordvest, Østerbro, Christianshavn, Amager, Ørestad, Islands Brygge og Indre By, fortælles Københavns historie fra ca. 1900-tallet og frem til vore dage. Bogen er spækket med store flotte farvefotos. Selvom man kender Københavns historie godt og selv har boet i flere bydele, præsenteres man også for nye perspektiver og historier og mest spændende er nok sammenligningerne bydelene i mellem. Fx er Nørrebro en bydel, der synes den er mest tolerant af alle, men den har en stærk tendens til uniformering og slåskampe om de rette værdier. Samtidig har Nørrebro særpræg fra gade til gade, hvor fx Vesterbro er Vesterbro, hedder det i bogen. Bogen sammenligner alt fra historiske forskelle, etnicitet, uddannelse, politiske overbevisninger, trends, indkomst, arkitektur og uddannelse. Hver kapitel indledes med en oversigt over de største partier, hvad der er "forbudt" og hvad der er "påbudt" og hvor mange indbyggere der er.

Der er Pernille Stensgaards København, 2002 og Peter Olesens mange bøger.

Dejlig bog, der kan anskaffes bredt. De udenforstående vil få mere forståelse for byens forskellige særpræg og de indforståede vil have noget måske at blive bekræftet i og grine ad.

Lektørudtalelse

Af

Maria Björnsdóttir

Politiken

Af

Joakim Grundahl

d. 4. jan. 2014

Jyllands-posten

Af

Niels Lillelund

d. 19. nov. 2013

Weekendavisen

Af

Bjørn Bredal

d. 8. nov. 2013

Arkitekten

Af

Lars Nevald

Årg. 116, nr. 2 (2014)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2014

Punktskrift

2014

Bog

2013