Bøger / faglitteratur / erindringer

Københavnerdrenge i krigens skygge


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Forfatteren (f. 1930) skildrer sin families liv i København i forbindelse med 1930'ernes sociale udvikling og mellem to verdenskrige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juli 2010

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 30. juli 2010

Forfatterens erindringsglimt fra sin barndom og opvækst på Amager vil nok hovedsageligt interessere de biografilæsere, som selv kan genkende stederne, der er beskrevet. Bogen vil være meget velegnet i arbejdet med biblioteket-kommer.

Dr.phil. Niels Kofoed har udgivet en række litteraturhistoriske bøger om fx H.C. Andersen og Henrik Pontoppidan, men i sin nyeste bog fortæller han om sin egen baggrund. Han blev i 1930 født som nummer fire i en børneflok, der siden skulle tælle i alt seks. Den børnerige familie boede i Holmbladsgade på Amager, hvor også andre dele af familien holdt til. Faderen hentede pengene hjem til familien ved sit arbejde som fuldmægtig i et skibsforsikringsselskab på Højbro Plads, men han prægede også familien ved sit store engagement i Luthersk Missionsforening, som også godt beskrives i bogen. Niels Kofoed giver også fine indtryk af skolegangen i besættelsestiden på Sankt Annæ og korarbejdet under ledelse af Mogens Wöldike. Billeder fra familiealbummet illustrerer bogen, hvis i øvrigt letlæste tekst desværre for ofte skæmmes af forstyrrende orddelingsfejl.

Kofoeds erindringer vil også interessere læsere af fx Der var engang i Sundby : Sundby før og nu eller Preben Hansens Enghavevej : barn og ung i København 1925-45, begge fra 2009.

Kofoeds erindringer giver gode eksempler på, hvad især drenge legede og fandt spændende i 1930'erne og 1940'erne, men bogen vil især interessere de læsere, som selv er vokset op i København på dette tidspunkt.