Bøger / faglitteratur

København på lattergas : når byen bliver banal


Beskrivelse


Den moderne byudvikling i København sættes til debat. Forfatterne mener, at festen har taget overhånd, og at politikerne tænker som developere. Med samtaler med kulturpersonligheder som fx Suzanne Brøgger, Søren Ulrik Thomsen, Per Arnoldi og Dorte Mandrup.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2020

af

af

Helle Winther Olsen

d. 4. mar. 2020

Er København blevet en banal by, en by der bærer præg af at være styret af business og development? Kom med rundt i byen og se forandringerne sammen med nogle kloge folk med meninger om hovedstadens udvikling. Bogen henvender sig både til byudviklere, politikere og til alle, der holder af København.

Tre forfattere med forstand på arkitektur og moderne bykultur står bag bogen, der spænder sig ud over en fortælling om, hvorfor det er vigtigt at København bevarer sin sjæl og egenart, selv om den er godt på vej til at miste den. Hvorfor det er vigtigt for byen, at den afspejler sin historie og ikke med flere af sine nye glasbygninger blot "ligner historiske hukommelsestab", og hvor visse områder alene bejler til turisternes købekraft eller reflekterer en banal festkultur på lattergas. Bogen indeholder samtaler med kulturpersonligheder som fx Suzanne Brøgger, Søren Ulrik Thomsen, Per Arnoldi og Dorte Mandrup.

En fin bog om byudvikling med en langt bredere læsermålgruppe end vanligt. Den er spækket med medrivende, velfortalte og kloge synspunkter og afsnit. Flere af kapitlerne tager læseren med på øjenåbnende ture gennem byens kvarterer, der skaber nye billeder på nethinden. Og holdningen er bestemt ikke, at alting var bedre i gamle dage, men den advarer mod en standardiseret, banal hovedstad i trancetilstand.

KapitalenUdflugter i storbyen og Udflugter i storbyen rummer planlægger- og arkitektfaglige essays om Københavns byudviklingKapitalen og rummer planlægger- og arkitektfaglige essays om Københavns byudvikling.