Bøger / faglitteratur / billedværker

København : københavnernes historie fortalt i billeder. Bind 2 : 1960'erne

Del 2 af København

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
367 sider: ill. (nogle i farver) ; 26×26 cm
Udgivet
2020
Ophav
Genre og form
billedværker, fotografier

Beskrivelse


Et stykke københavnsk kulturhistorie fra 1960'erne set gennem billeder. For københavnere og andre, der interesserer sig for lokalhistorien og den kæmpe udvikling, vores hovedstad har gennemgået de sidste 50 år.

Indhold

  • Bedre tider / Lars K. Christensen

  • Københavnerne og kameraet / Sarah Giersing og Mette Kia Krabbe Meyer

  • Byen i forandring / Lene Floris

  • Trafik - planer og problemer / Lene Floris

  • Boliger, boliger, boliger / Kirsten Egholk

  • Da Strøget blev gågade / Nete Balslev Wingender

  • Byens børn / Nete Balslev Wingender

  • Gammel i København / Nete Balslev Wingender

  • På arbejde i København / Niels Jul Nielsen

  • Hverdag i hjemmet / Lykke L. Pedersen

Se alle (14)

I samme serie


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2020

af

af

Jytte Bræmer

d. 22. sep. 2020

Et stykke københavnsk kulturhistorie fra 1960'erne set gennem billeder. For københavnere og andre, der interesserer sig for lokalhistorien og den kæmpe udvikling, vores hovedstad har gennemgået de sidste 50 år.

Et billedværk i et stort format, der illustrerer den kæmpemæssige udvikling, København har gennemgået på alle fronter: sanering af boligmassen, infrastruktur, ændring af arbejdspladser. Den er opdelt i kapitler med overskrifter som trafik, boliger, strøget som blev gågade, arbejdspladser, hverdagen i hjemmet, byens børn, en ny ungdom, gammel i København, forurenet i forbrug mv. Hvert kapitel indledes med et tekstafsnit, der komprimeret beretter om udviklingen indenfor temaet. Det er billedsiden, der er det centrale. Billedkilderne er fra private, lokalhistoriske arkiver og kommercielle fotoarkiver, primært i sort/hvid. Afsluttes med henvisninger til yderligere litteratur og andre billedarkiver.

En interessant dokumentation af den kæmpemæssige udvikling, som København undergik på et enkelt årti, både fysisk, socialt, økonomisk, mentalt og kulturelt. En informativ bladrebog, der samlet set er informationsmættet og bliver et stykke dansk social- og kulturhistorie. Kan sagtens anvendes i uddannelsessammenhæng for de ældste klasser i folkeskolen og opefter.

Folkene bag har tidligere udgivet København 1950'erne. Byen der forsvandt beskriver også byens udvikling i fotos. Tankerne ledes også hen på klassikeren Dengang i 60'erneKøbenhavn. Bind 1 : 1950'erneByen der forsvandtDengang i 60'erneFolkene bag har tidligere udgivet København 1950'erne. beskriver også byens udvikling i fotos. Tankerne ledes også hen på klassikeren Dengang i 60'erneFolkene bag har tidligere udgivet København 1950'erne. Byen der forsvandt beskriver også byens udvikling i fotos. Tankerne ledes også hen på klassikeren .


Berlingske tidende

d. 18. okt. 2020

af

af

Holger Dahl (f. 1961-09-09)

d. 18. okt. 2020Informationer og udgaver