Gå til indholdKøbenhavn 1937


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

254 sider: ill. i farver

Udgivet

2014

genre/form

essaysOriginaludgave

2014


Beskrivelse


Forfatteren skildrer, med afsæt i en gennemgang af Mogens Klitgaards forfatterskab, København og den økonomiske situation i 1930'rne, nationalsocialismens fremgang i Tyskland, og datidens danske debat om og ageren ift. nationalisme, racespørgsmålet, og jøder i Danmark


Anmeldelser (1)


5. jan. 2015

Kulturhistorisk essay på højt fagligt niveau for læsere med interesse for Mogens Klitgaards forfatterskab samt dansk og tysk kultur, politik og historie med udgangspunkt i 1930'rne.

Fhv. lektor, cand.mag. i dansk og tysk, Jørgen Bonde Jensen (f.1937) skildrer, med afsæt i en grundig gennemgang af Mogens Klitgaards forfatterskab, København og den økonomiske situation i 1930'rne, nationalsocialismens fremgang i Tyskland, og den datidige danske debat om og ageren ift. nationalisme, racespørgsmålet, og jøder i Danmark. Både 68-generationens og neoliberalismens senere forhold til perioden behandles. Essayet ender i en omfattende samtidskritik anno 2014, især ift. begrænsning af borgernes frihedsrettigheder gennem politisk og digital overvågning. Bogen er skrevet i et akademisk sprog med et stort noteapparat samt mange citater og referencer.

Krævende essay, som byder på interessante analyser og refleksioner. Forfatteren forudsætter, at læseren har en stor kulturel og politisk forhåndsviden og selv kan skabe sammenhæng i den springende tekst. Man ved ikke, hvad man går ind til, da bagsideteksten ikke siger noget om det konkrete indhold. Forfatterens engagement og viden om kulturhistorie er stor.

Bogen er samhørende og kan sammenlignes med forfatterens to andre erindringstopografiske essays, Moskva 1937


Se dig ikke tilbage


og Se dig ikke tilbageBogen er samhørende og kan sammenlignes med forfatterens to andre erindringstopografiske essays, Moskva 1937 og Bogen er samhørende og kan sammenlignes med forfatterens to andre erindringstopografiske essays, Moskva 1937 og Se dig ikke tilbage.

Lektørudtalelse

Af

Erik Elkjær Koch


Informationer og udgaver

Bog

2014

Ebog

2014