Gå til indholdBøger / faglitteratur / opskrifter

Kludekræmmeren udvider : 38 skønne og anvendelige mønstre til stue, køkken og bad


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

97 sider: ill. i farver

Udgivet

2021

Ophav
Genre og formopskrifter, strikkeopskrifter, strikkemønstre, mønstre
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Opskrifter på meget varierede strikkede klude, grydelapper, pudebetræk m.m. Hvis du kan strikke ret og vrang og gerne strikker klude, så er der masser af inspiration til små og større projekter her


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. dec. 2021

af

af

Laura Winding

d. 24. dec. 2021

Opskrifter på meget varierede strikkede klude, grydelapper, pudebetræk m.m. Hvis du kan strikke ret og vrang og gerne strikker klude, så er der masser af inspiration til små og større projekter her.

Dorte Hummelshøj Jakobsens 5. kludebog indeholder 38 opskrifter på brugstekstiler strikket i bomuldsgarn på pindestr 3. Bogen er inddelt i tre kapitler: køkken, bad og stue. En opskrift angives med en sværhedsgrad mellem 1-4 og består af instruktioner om antal masker og hvad mønsteret egner sig til, fx klud eller tæppe. Selve mønsteret er forklaret i tekst. Der er diagram og foto af det færdige projekt. I opskriften er der tips til, hvor mange masker du skal slå op, hvis du fx vil strikke en klud i stedet for et viskestykke, og mønsterrapporten er highlightet i diagrammet. Der er ingen vejledning til opslagning, men ved hulmønstre er indtagninger forklaret.

Det er virkelig imponerende, hvad DHJ kan få ud af ret og vrang, og mange af strukturmønstrene er virkelig flotte - så er det en smagssag om man kan lide en strikket pude. Strikkediagrammernes størrelse er skaleret efter, hvor meget sideplads, der er i opskriften, så enkelte er tæt på ulæseligt små. I det hele taget fremstår layoutet lidt hjemmelavet, bl.a. med clipart, men instruktionerne er nemme at forstå og fri for kompliceret teknik.

Andre fine klude findes i Vores yndlingskludeKlassisk køkkenstrik


. Klassisk køkkenstrik indeholder flotte strikkede køkkentekstilerAndre fine klude findes i Vores yndlingsklude. indeholder flotte strikkede køkkentekstiler.Informationer og udgaver

2021

Bog

Dorte Hummelshøj Jakobsen

Candied Crime, 1. udgave

2021

Ebog

Dorte Hummelshøj Jakobsen

Candied Crime, 2. udgave