Gå til indholdKlosterplanter : fortidens lægeurter


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

93 sider: ill. i farver

Udgivet

2021

genre/form

håndbøgerOriginaludgave

2021


Beskrivelse


Bliv klogere på lægeplanternes historie og virkning. For alle med interesse i de gamle planter og i naturmedicin


Anmeldelser (1)


1. okt. 2021

Bliv klogere på lægeplanternes historie og virkning. For alle med interesse i de gamle planter og i naturmedicin.

Bogen indeholder beskrivelser af en række klosterplanter, som er blevet brugt som lægeplanter. Efter indholdsfortegnelsen er der et kort oprids af klostrenes betydning og historie i Danmark, hvor desuden Henrik Harpestræng og Hildegard von Bingen tildeles en særlig plads. Herefter bliver de enkelte lægeplanter beskrevet med oprindelse, brug og billede. Der er alt fra den lidt glemte Balsam til de mere kendte urter som Mynte og Løvstikke. Bagerst er der en litteraturliste, en liste over klosterhaver i Danmark samt et stikordsregister. Forfatter Gunvor Maria Juul er madhistoriker og har bl.a. nyskrevet bogen Danmarks ældste kogebog 1616


: en gastronomisk tidsrejseBogen indeholder beskrivelser af en række klosterplanter, som er blevet brugt som lægeplanter. Efter indholdsfortegnelsen er der et kort oprids af klostrenes betydning og historie i Danmark, hvor desuden Henrik Harpestræng og Hildegard von Bingen tildeles en særlig plads. Herefter bliver de enkelte lægeplanter beskrevet med oprindelse, brug og billede. Der er alt fra den lidt glemte Balsam til de mere kendte urter som Mynte og Løvstikke. Bagerst er der en litteraturliste, en liste over klosterhaver i Danmark samt et stikordsregister. Forfatter Gunvor Maria Juul er madhistoriker og har bl.a. nyskrevet bogen Danmarks ældste kogebog 1616 : en gastronomisk tidsrejse.

En fin lille bog over gamle lægeplanter, der kan bruges som opslagsbog eller til finurlig viden om urtemedicin.

Mit grønne apotek


Urteapotekeren


: naturens lægeurter er en anden bog om naturmedicin, hvor du også får information om dyrkning. En mere omfattende bog om naturmedicin er UrteapotekerenMit grønne apotek : naturens lægeurter er en anden bog om naturmedicin, hvor du også får information om dyrkning. En mere omfattende bog om naturmedicin er Mit grønne apotek : naturens lægeurter er en anden bog om naturmedicin, hvor du også får information om dyrkning. En mere omfattende bog om naturmedicin er Urteapotekeren.

Lektørudtalelse

Af

Stine Grabas


Informationer og udgaver

Bog

2021