Gå til indholdKlokkedybet : fortællinger


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

115 sider

Udgivet

2012

genre/form

novellerOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Noveller, der springer i tid og sted for hovedpersonerne, der er på jagt efter sig selv i et tomrum mellem drøm og virkelighed


Anmeldelser (1)


26. okt. 2012

Sprogligt krævende fortællinger, som hovedsageligt henvender sig til læsere, der følger med i ny dansk litteratur.

Erik Kock, der på inderflappen præsenteres som cand.mag. i dansk, engelsk og idehistorie, udsender med Klokkedybet sin anden samling noveller. Faktisk står der "fortællinger" på titelbladet, og den betegnelse kan jo nok give indtryk af, at historierne kan være velegnede til fx oplæsning, men det er de nu ikke. Tværtimod er mange af historierne fragmenterede og springende i tid og sted, og de rugende drømme- og mareridtsagtige scener skaber tvivl om personernes virkelighedsopfattelse, hvilket er et vigtigt tema. Sidst i bogen slipper Erik Kock dog gækken løs med de barokke og absurde "Spørgsmål til bogens tekster", der sætter nye standarder for nærgående spørgeteknik. Godt fundet på er også en af de sidste tekster i bogen, der hedder "Indledninger : Nye fortællinger kan begynde her". Forsiden er ganske vellykket og understreger bogens dystre stemninger, som også understreges af bagsideteksten, der er et uddrag fra en af historierne.

På mange måder ligger en sammenligning med Josefine Klougart lige for, hvis sprog også kan være ganske kompakt.

Erik Kochs novellesamling er interessant, men også krævende læsning med de mange spring i tid og sted for personenerne, der er på jagt efter sig selv i et tomrum mellem drøm og virkelighed.

Lektørudtalelse

Af

Poul Flou Pedersen


Informationer og udgaver

Bog

2012