Gå til indhold



KLM på tværs : sociologiske, historiske og filosofiske perspektiver


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

390 sider: ill.

Udgivet

2018

genre/form

lærebøger



Originaludgave

2013


Anmeldelser (2)


25. jun. 2013

Faget KLM (kristendomskundskab/livsoplysning/medborgerskab) er et forholdsvis nyt fag i læreruddannelsen (2007), som samtidig er under udvikling og forandring. Denne bog passer til den seneste bekendtgørelse (2013). Bogen indeholder dannelsesmæssige perspektiver som har relevans for både undervisere og studerende på læreruddannelsen i al almindelighed. Derudover er bogen oplagt at anvende som grundbog i faget KLM.

Bogen er bygget op over fem temaer: Globalisering og modernitet, Individ og fællesskab, Majoritet og minoritet, Magten til fortolkning samt Læreren som værdiformidler. De enkelte temaer kan sagtens læses uafhængigt af hinanden, men bogen bør læses i sin helhed. Tilgangen til temaerne er diskuterende, hvilket tvinger læseren til selv at forholde sig til temaerne, hvilket indirekte er med til at udvikle lærerstuderende og gøre dem bevidste om deres lærerrolle.

Bogen kan læses i samspil med andre udgivelser om KLM eller om specifikke delområder indenfor KLM. Det kunne eksempelvis være titler som Kristendomskundskab, livsoplysning og medborgerskab, 2010 eller Verdensborgeren som pædagogisk ideal, 2005.

God grundbog til KLM-faget. Velskrevet med en diskuterende tilgang, som sætter tanker og overvejelser i gang hos læseren og får lærerstuderende til at reflektere over egen lærerrolle.

Lektørudtalelse

Af

Henrik Munch Jørgensen

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Nina Eriksen

2013-10-08


Informationer og udgaver

Bog

2018

Bog

2013

Ebog

2015