Bøger / faglitteratur

Klimakrisens rødder : et spadestik dybere i kampen for klimaet


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Gennem en kombination af videnskabeligt overblik og filosofisk analyse giver fysikeren Anders Holst Bodin et løsningsorienteret bud på håndtering af klimakrisen, hvor moderne teknologi må kobles med nye idealer for det lykkelige og meningsfulde menneskeliv.

Indhold

Krisen - kort fortalt (Menneskets tidsalder ; Vækstsamfundet ; Hvornår har vi nok?) ; Bæredygtig kultur (Menneskelig blomstring ; Samfundsvision? ; Objektivisme - kun det, der kan måles og vejes ; Subjektivisme I - det private moralbegreb ; Subjektivisme II - autencitet, frihed & nationalisme ; Kultursamfundet) ; Vejen frem (Bæredygtig politik ; Realistiske utopier)


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 23. sep. 2019

Fysikeren Anders Holst Bodin graver et spadestik dybere ned i klimadebatten og kombinerer et videnskabeligt overblik med en filosofisk analyse i sin bog. Et must for dig som er seriøs omkring klimadebatten.

"Klimakrisen truer. Alle ved det. Hvorfor handler vi ikke". Det er nogle af de livsvigtige spørgsmål, bogen forsøger at besvare. Bogen er i tre dele. Første del er en videnskabelig og statistisk redegørelse for klimakrisen med overskriften: "Krisen - kort fortalt". Her skriver forfatteren bl.a. om "De menneskeskabte klimaforandringer", om "Menneskets tidsalder" og om "Vækstsamfundet" og rejser spørgsmålet: "Hvornår har vi nok?". Anden del hedder "Bæredygtig kultur". Her giver forfatteren et bud på en ny retning for samfundet. I denne del er de filosofiske og "eksistentielle overvejelser i forgrunden". Her er overskrifter som "Menneskelig blomstring", "Modstanden mod forandring" og "Kulturliv i krise". Tredje del hedder "Vejen frem", og her er fokus på "bæredygtig politik" og "realistiske utopier". Anders Holst Bodin (f. 1988) er ph.d. i fysik og forsker i bæredygtig energiteknologi i Danmark og USA.

Den bedste bog jeg har læst om klimakrisen. Et fremragende og suverænt formidlet mix af videnskab, filosofi og et løsningsorienteret bud på håndteringen af klimakrisen. Bogen afsluttes passende med poesi af Bob Hansson: "Naturligvis tror jeg på utopier. Eftersom vi er en.".

En anden debatprovokerende bog er Som gjaldt det livet.


Filosofiske anmeldelser [online]

Årg. 9, nr. 1 (2021)

af

af

David Mathias Paaske

Årg. 9, nr. 1 (2021)


Information

d. 4. okt. 2019

af

af

Simon Gregersen (f. 1991-11-18)

d. 4. okt. 2019