Bøger / faglitteratur

Klimaets tidsalder : hvorfor verden har brug for en grøn revolution


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Forfatteren peger på tre tendenser, der tilsammen udgør vor tids store globale udfordring: overbefolkning, global opvarmning og en storforbrugende, hastigt voksende middelklasse samt giver bud på at sikre et stabilt klima, blandt andet ved hjælp af vedvarende energi-teknologi.

Indhold

Status quo ; Hvordan vi endte her ; Hvordan vi kommer videre ; Kina ; Amerika


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2009

af

af

Søren Brunbech

d. 13. maj 2009

Den velskrevne fremstilling henvender sig til voksne læsere med interesse for de globale klima-, miljø- og energiproblemer.

Thomas L. Friedman er en indflydelsesrig amerikansk journalist der har sin egen klumme i The New York Times. Første del af bogen giver en diagnose af de unikke udfordringer som kloden står over for på områder som energi, klima og biodiversitet og overbefolkning, og i sidste del kommer han med anvisninger på hvordan vi kan imødekomme udfordringerne. Han henter eksempler og baggrund for analyserne fra hele den globaliserede verden og taler bl.a. pænt om danskernes energipolitik. Han forsøger at gøre op med USA's hidtidige negligering af miljø- og klimaspørgsmålet, men hans analyser er vedkommende for hele den industrialiserede vestlige verden. Én af hans hovedpointer er at USA skal påtage sig rollen som bannerfører for investeringer i nye grønne teknologier af hensyn til klimaet og for at frigøre sig fra afhængigheden af de udemokratiske olieproducerende lande.

Bogen er en opfølgning på forfatterens bestseller fra 2007 Jorden er flad : en kort fortælling om globaliseringen i det 21. århundrede.

Overbefolkning og den globale opvarmning stiller USA og hele den vestlige verden over for store udfordringer. Thomas L. Friedmans velskrevne analyser og hans forsøg på at ændre især den amerikanske energipolitik er vigtig læsning for alle der vil følge med i den internationale miljø- og klimadebat.


Berlingske tidende

d. 29. maj 2009

af

af

Lars Henrik Aagaard

d. 29. maj 2009


Jyllands-posten

d. 29. juni 2009

af

af

Dennis Nørmark

d. 29. juni 2009


Børsen

d. 29. maj 2009

af

af

Thomas L. Friedman

d. 29. maj 2009