Bøger / faglitteratur

Klimaet under forandring - og hvad så? : klimakrisen set i et videnskabeligt, etisk og politisk perspektiv


Beskrivelse


Hvad skal motivere os til at handle på klimaændringerne - frygt eller fornuft? Hensynet til kommende generationer? Hvem skal betale for den grønne omstilling? Bogen forsøger at besvare disse spørgsmål og undersøger muligheden for at udforme en effektiv og retfærdig klimapolitik.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. okt. 2019

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 17. okt. 2019

Klimakrisen set i et videnskabeligt, etisk og politisk perspektiv. For interesserede i den nuværende klimakrise samt opgaveskrivende på gymnasiale og videregående uddannelser.

I bogen sættes bl.a. fokus på klimavidenskabens historie og på den klimaskepticisme, der er fulgt: Hvor sikre kan vi være på det, som klimaforskningen fortæller os? Hvis forudsigelserne er korrekte, hvad skal så motivere os til at handle: Frygt eller fornuft? Eller hensynet til kommende generationer? Hvem skal betale for den grønne omstilling? Har vi overhovedet råd til det? Bogen forsøger at besvare disse spørgsmål og undersøger muligheden for at udforme en klimapolitik, der er både effektiv og retfærdig. Bogens bidragsydere er: Jan Faye, Claus Strue Frederiksen, Morten Ebbe Juul Nielsen, Lærke-Sofie Klok Due og Andreas David Krog. Bogen indeholder litteraturliste.

Bogen behandler et aktuelt emne, som vedrører alle og som er både interessant og skræmmende. Den har en god opdeling af kapitler som kort og præcist sætter læseren ind i hvad, hvorfor og hvem, der efter forfatterens mening, har ansvaret for den situation vi befinder os i i dag og ser på løsninger. Visse af kapitlerne har et højt fagligt niveau.

KlimakrisenKlimakrisens rødder sætter også fokus på klimakrisen. s rødder udkommer på omtrent samme tidspunkt og har sammen emneKlimakrisen sætter også fokus på klimakrisen. udkommer på omtrent samme tidspunkt og har sammen emne.