Gå til indholdBøger / faglitteratur / bibliografi

Klassisk og moderne politisk teori


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

1275 sider

Udgivet

2009

Ophav

Lars Bo Kaspersen(redaktør)

Jørn Loftager(redaktør)

Tom Havemann(oversætter)
Genre og formbibliografi
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Introduktion til en bred vifte af meget forskellige politiske teoretiske traditioner og deres begreber. Kronologisk opbygget og dækkende perioden fra den klassiske antikke politiske teori og frem til de nyeste teorier udviklet i tiden efter 2. verdenskrig


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2009

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 19. aug. 2009

Udover studerende og forskere indenfor samfundsvidenskaberne har bogen også interesse for alle, som interesserer sig for klassisk og moderne politisk teori.

En bred introduktion til politiske teorier og begreber opbygget kronologisk i 5 dele fra antikken, de klassiske tænkere frem til politisk teori efter 1945. Den sidste del fylder godt halvdelen af den samlede tekst - ca. 600 sider. Hver del indledes med en grundig historisk introduktion til den enkelte periode hvorefter de mest betydende teoretikere, teorier og tendenser beskrives i selvstændige kapitler på mellem 10-20 sider. 55 forfattere har bidraget til værket, som har været under udarbejdelse i mere end 8 år. Der har været lagt vægt på teoriernes og tænkernes aktuelle relevans i udvælgelsen. Samlet er der tale om en monumental og betydningsfuld udgivelse indenfor dansk samfundsvidenskab.

Første værk på dansk af denne art som på et fyldigt og videnskabeligt niveau giver en dækkende introduktion til politisk teori.

En omfattende, autoritativ introduktion til klassisk og moderne politisk teori fra antikken til perioden efter 1945 skrevet af førende forskere inden for samfundsvidenskaberne.


Politica

Årg. 42, nr. 3 (2010)

af

af

Morten Brænder

Årg. 42, nr. 3 (2010)Informationer og udgaver

2009

Bog

Hans Reitzel, 1. udgave

2009

Ebog

Hans Reitzel, 1. e-bogsudgave, 1. oplag