Bøger / faglitteratur / bibliografier

Klassisk og moderne politisk teori


Beskrivelse


Introduktion til en bred vifte af meget forskellige politiske teoretiske traditioner og deres begreber. Kronologisk opbygget og dækkende perioden fra den klassiske antikke politiske teori og frem til de nyeste teorier udviklet i tiden efter 2. verdenskrig.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2009

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 19. aug. 2009

Udover studerende og forskere indenfor samfundsvidenskaberne har bogen også interesse for alle, som interesserer sig for klassisk og moderne politisk teori.

En bred introduktion til politiske teorier og begreber opbygget kronologisk i 5 dele fra antikken, de klassiske tænkere frem til politisk teori efter 1945. Den sidste del fylder godt halvdelen af den samlede tekst - ca. 600 sider. Hver del indledes med en grundig historisk introduktion til den enkelte periode hvorefter de mest betydende teoretikere, teorier og tendenser beskrives i selvstændige kapitler på mellem 10-20 sider. 55 forfattere har bidraget til værket, som har været under udarbejdelse i mere end 8 år. Der har været lagt vægt på teoriernes og tænkernes aktuelle relevans i udvælgelsen. Samlet er der tale om en monumental og betydningsfuld udgivelse indenfor dansk samfundsvidenskab.

Første værk på dansk af denne art som på et fyldigt og videnskabeligt niveau giver en dækkende introduktion til politisk teori.

En omfattende, autoritativ introduktion til klassisk og moderne politisk teori fra antikken til perioden efter 1945 skrevet af førende forskere inden for samfundsvidenskaberne.


Politica

Årg. 42, nr. 3 (2010)

af

af

Morten Brænder

Årg. 42, nr. 3 (2010)