Gå til indholdKlasseledelse gentænkt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

327 sider

Udgivet

2016

genre/form

case studiesOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Beskæftiger sig med samspillet mellem didaktik, faglighed og socialitet. Trækker på teorien agential realisme og udover den teoretiske tilgang, bygger bogen på casestudier i tre meget forskellige klasser, henholdsvis Byklassen, Landklassen og Forstadsklassen


Anmeldelser (2)


27. okt. 2016

Her pointeres vigtigheden af samspillet mellem didaktik, faglighed og socialitet, i jagten på den gode klasseledelse. Bogen henvender sig til lærerstuderende, praktikere og deltagere i efter- og videreuddannelse.

Succesfulde klasselederes praksis er at anskue det didaktiske, det faglige og det sociale som gensidige forudsætninger, der aldrig forekommer i rene versioner, men er uløseligt forbundet. Forskningen viser at gode læringsmiljøer har direkte og positive virkninger på elevernes faglige præstationer og prosociale adfærd. Bogen trækker på teorien agential realisme, der indikerer at alting gør noget i samspil med noget andet og dermed har handlekraft. Udover den teoretiske tilgang, bygger bogen på casestudier i tre meget forskellige klasser, hvori der indgår observationsnoter og interviews med elever, lærere og ledere. Bogens kapitler analyserer de forskellige cases omhandlende henholdsvis Byklassen, Landklassen og Forstadsklassen. Der redegøres for begreberne faglighed og socialitet. Bogen er bygget op så det ikke er nødvendigt at læse alle kapitler. Hvis man fx kun har interesse i gentænkningen af klasseledelsesbegrebet, kan man nøjes med at læse kap. 1 og 8.

En god bog for alle undervisere. Enkelte steder er bogen lidt svært tilgængelig, men de mange cases får tingene til at blive særdeles relevante. Velskrevet og interessant.

Kan sammenlignes med Klasseledelse


, der dog er mere praksisorienteretKan sammenlignes med Klasseledelse, der dog er mere praksisorienteret.

Lektørudtalelse

Af

Boy Olesen

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Alice Buchhave Nørlem

2016-12-15


Informationer og udgaver

Ebog

2017

Bog

2016