Gå til indholdKjeld : borgmesteren, der skabte Brøndby


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

280 sider: ill.

Udgivet

2016

genre/form

biografierOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Et portræt af Brøndbys ukronede konge og Danmarks længst siddende borgmester, Kjeld Rasmussen (f. 1926). En visionær og betydningsfuld, men også kontroversiel person i dansk politik


Anmeldelser (2)


24. nov. 2016

Kjeld Rasmussen besad posten som borgmester i Brøndby i knap 40 år, og har været en af de bærende kræfter, der har formet byen til det den er i dag. Kan læses af alle med interesse i biografier og lokalpolitik.

Baseret på samtaler med Kjeld, har forfatteren Henrik Madsen tegnet et portræt af den joviale og til tider provokerende lokalpolitiker, og den betydning som Kjeld har haft for byens udvikling og sportsliv, her især BIF. Bogen tager udgangspunkt i en række historier i kronologisk rækkefølge, heriblandt om Kjelds ungdom, hans tid som modstandsmand under krigen, og hans virke som borgmester. Bogen indeholder fotos.

Lettilgængelig biografi, der er skrevet i et ligefremt sprog, og som underholder med sjove og seriøse anekdotiske historier fra Kjelds liv, både i sit privat- og arbejdsliv. Selvom bogen kan læses af alle med interesse for biografier og lokalpolitik, vil den nok appellere mest til dem der bor i og omkring Brøndby.

Anden anekdotisk biografi om en borgmester findes i Ridder Flemming af Århus


, om den tidligere århusianske borgmester Flemming KnudsenAnden anekdotisk biografi om en borgmester findes i Ridder Flemming af Århus, om den tidligere århusianske borgmester Flemming Knudsen.

Lektørudtalelse

Af

Louise Hede

Politiken

Af

Bo Maltesen

d. 15. dec. 2016


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Punktskrift

2020

Bog

2016

Ebog

2016