Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Kirstine : roman

Del 1 af KirstineDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

611 sider: ill.

Udgivet

2017

Ophav

Per Lykke(redaktør)

Søren Kappel Schmidt(korttegner, illustrator)
Genre og formroman, historiske romaner
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Kirstine kommer fra en magtfuld adelig familie men bliver sendt i kloster, efter hendes stedfar forgriber sig på hende. Hun bliver snart priorinde på Stubber Kloster, og hun og klosteret inddrages i hændelser som fører til mordet på Erik Klipping


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj. 2017

af

af

Sanne Mendel

d. 11. maj. 2017

Underholdende og fængslende middelalderroman om pigen Kirstine som sendes i kloster af sin familie og som bliver priorinde på Stubber Kloster. For læsere som interesserer sig for dansk middelaldersamfund.

Debutant og tidligere bankdirektør Lars Novrup Frederiksen, har beskæftiget sig med lokalhistorie i en årrække og har efter mere end fem års researcharbejde, skrevet den historiske middelalderroman Kirstine. Kirstine, som kommer fra en magtfuld familie, bliver sendt i koster efter at hendes stedfar forgriber sig på hende. På Stubber Kloster bliver hun med tiden priorinde takket være sine mange evner og talenter, ikke mindst sit handelstalent. Under hendes ledelse bliver hun og klosteret ufrivilligt blandet ind i hændelser som leder frem til mordet på Erik Klipping. Romanen indeholder bl.a. kort, skitser, slægtsfortegnelse over Valdemar Sejr og kildefortegnelse.

Velskrevet historisk roman som er umulig at lægge fra sig. Man er grebet fra første side, og romanen formidler dansk middelaldersamfund på en spændende måde.

Ønskes andre historiske romaner om Danmark i middelalderen og med klosterliv i fokus, så kan romanen Herrens viljeaf Søren Mogensen anbefales. Romanen foregår i 1100-tallets Danmark.


Kristeligt dagblad

d. 14. jun. 2017

af

af

Claus Grymer

d. 14. jun. 2017Informationer og udgaver

2017

Bog

Korttegner: Søren Kappel Schmidt

Hovedland

2020

Ebog

Lars Novrup Frederiksen

Lindhardt og Ringhof,Hovedland, 1. e-bogsudgave

2018

Lydbog (net)

indlæser: Thomas Gulstad

Lytteratur

2017

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Thomas Gulstad

AV Forlaget Den Grimme Ælling