Bøger / faglitteratur

Kina udfordrer USA : stormagtskonflikt og det socialistiske perspektiv


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
359 sider
Udgivet
2020
Ophav

Beskrivelse


Hvor det før var Sovjetunionen, USA kæmpede med om førerpositionen i verden, er det nu Kina, der tager kampen op. Til interesserede i international politik.

Indhold

Kinas vej til verdensscenen ; Marxismen kort fortalt ; Økonomiske og politiske ideologier ; En verden i krise, men uden ledelse ; På vej til en multilateral verdensorden


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2020

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 3. dec. 2020

Hvor det før var Sovjetunionen, USA kæmpede med om førerpositionen i verden, er det nu Kina, der tager kampen op. Til interesserede i international politik.

Konflikten mellem Kina og USA er en underlig størrelse. Det er ikke en konflikt, der kæmpes med våben, men med forbud, restriktioner, handelsaftaler, teknologi og diplomati. Denne bog af Jacob Jensen giver et indblik i de spændinger og den magtkamp, der er mellem Kina og USA. I bogen gives et tilbageblik på Kinas historie, specielt de sidste årtiers store økonomiske og teknologiske vækst, som har forårsaget den nuværende handelskonflikt med USA. Bogen gennemgår optakten til spændingerne og hvordan den har udviklet sig. Imellem de to stridende stormagter står den vestlige verden, som for det meste accepterer USA's ledelse, og ulandene, som føler sig ladt i stikken af Vesten og ser op til Kina.

Det er spændende stof, der behandles i bogen, og Jensen kommer godt rundt om de to parter, med hovedvægten lagt på afdækning af, hvad der er på spil i Kina. Man skal have et ret indgående kendskab til international politik og historie for at få fuldt udbytte af bogen.

Af andre bøger om Kina og USA's magtkampe findes bl.a. Kina - en ny supermagt?Den store tech-revolutionVerdens magterVerden - det 20. og 21. århundrede, Den store tech-revolution, Verdens magter og Verden - det 20. og 21. århundredeAf andre bøger om Kina og USA's magtkampe findes bl.a. Kina - en ny supermagt?, , Verdens magter og Verden - det 20. og 21. århundredeAf andre bøger om Kina og USA's magtkampe findes bl.a. Kina - en ny supermagt?, Den store tech-revolution, og Verden - det 20. og 21. århundredeAf andre bøger om Kina og USA's magtkampe findes bl.a. Kina - en ny supermagt?, Den store tech-revolution, Verdens magter og .


Danmark Kina

Nr. 116 (2021)

af

af

Jan Øberg

Nr. 116 (2021)