Gå til indholdBøger / faglitteratur / biografier

Kim Jong-un bag facaden : en CIA-analytikers beretning om den unge diktator


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

372 sider, tavler i farver

Udgivet

2020

Ophav

Jung H. Pak(forfatter)

Monrad Antonsen(oversætter)
Genre og formbiografier

Beskrivelse


Biografi om Kim Jong-un, Nordkoreas leder, skrevet af en tidligere amerikansk efterretningsanalytiker, som trækker tråde til væsentlige begivenheder i hele Nordkoreas historie og beskriver Kim-dynastiet fra dets begyndelse i 1948. For alle interesserede i Nordkoreas moderne historie eller aktuel international politik


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2020

af

af

Christian Hundebøl Høj

d. 19. nov. 2020

Biografi om Kim Jong-un, Nordkoreas leder, skrevet af en tidligere amerikansk efterretningsanalytiker, som trækker tråde til væsentlige begivenheder i hele Nordkoreas historie og beskriver Kim-dynastiet fra dets begyndelse i 1948. For alle interesserede i Nordkoreas moderne historie eller aktuel international politik.

Biografien introducerer til Kim Jong-uns liv både før og efter hans magtovertagelse i 2011 og helt op til 2019, samt forklarer baggrunden for statskulten om Jong-uns forgængere som diktator. Jung H. Pak beskriver, hvordan Kim Jong-un iscenesætter sig selv som en hersker i det 21. århundrede med fokus på fx cyberkrigsførelse, og analyserer på Kim Jong-uns motiver og handlinger som leder. Pak er ph.d. i historie og tidligere CIA-analytiker.

Paks styrke som formidler er ikke ligefrem i en stærk prosa, men i saglighed og i en dyb viden om Nordkoreas politiske historie. Hun præsenterer interessante perspektiver på problemerne med Nordkoreas atomprogram, og hvordan de kan løses af den internationale verden. Hendes biografi om Kim Jong-un er et uomgængeligt indspark i debatten om Nordkorea.

Bogen supplerer biografien Den store efterfølgeraf journalisten Anna Fifield, der udkom tidligere i år. Hvor "Kim Jong-un bag facaden" er skrevet af en tidligere efterretningsanalytiker, der direkte har haft adgang til hemmelige kilder, er "" baseret på personlige interviews med fx afhoppere fra Nordkorea samt andet researcharbejde.


Kristeligt dagblad

d. 28. nov. 2020

af

af

Adam Holm

d. 28. nov. 2020


Weekendavisen

d. 18. dec. 2020

af

af

Markus Bernsen

d. 18. dec. 2020Informationer og udgaver

2020

Bog

Jung H. Pak

Kristeligt Dagblad, 1. udgave

2021

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Morten Rønnelund

AV Forlaget Den Grimme Ælling

2020

E-bog

Jung H. Pak

Kristeligt Dagblad, 1. e-bogsudgave

2020

Lydbog (online)

indlæser: Morten Rønnelund

Lytteratur