Gå til indholdKim Jong-un bag facaden : en CIA-analytikers beretning om den unge diktator


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

372 sider, tavler i farver

Udgivet

2020

genre/form

biografierOriginaludgave

2020


Beskrivelse


Biografi om Kim Jong-un, Nordkoreas leder, skrevet af en tidligere amerikansk efterretningsanalytiker, som trækker tråde til væsentlige begivenheder i hele Nordkoreas historie og beskriver Kim-dynastiet fra dets begyndelse i 1948. For alle interesserede i Nordkoreas moderne historie eller aktuel international politik


Anmeldelser (3)


19. nov. 2020

Biografi om Kim Jong-un, Nordkoreas leder, skrevet af en tidligere amerikansk efterretningsanalytiker, som trækker tråde til væsentlige begivenheder i hele Nordkoreas historie og beskriver Kim-dynastiet fra dets begyndelse i 1948. For alle interesserede i Nordkoreas moderne historie eller aktuel international politik.

Biografien introducerer til Kim Jong-uns liv både før og efter hans magtovertagelse i 2011 og helt op til 2019, samt forklarer baggrunden for statskulten om Jong-uns forgængere som diktator. Jung H. Pak beskriver, hvordan Kim Jong-un iscenesætter sig selv som en hersker i det 21. århundrede med fokus på fx cyberkrigsførelse, og analyserer på Kim Jong-uns motiver og handlinger som leder. Pak er ph.d. i historie og tidligere CIA-analytiker.

Paks styrke som formidler er ikke ligefrem i en stærk prosa, men i saglighed og i en dyb viden om Nordkoreas politiske historie. Hun præsenterer interessante perspektiver på problemerne med Nordkoreas atomprogram, og hvordan de kan løses af den internationale verden. Hendes biografi om Kim Jong-un er et uomgængeligt indspark i debatten om Nordkorea.

Bogen supplerer biografien Den store efterfølger


af journalisten Anna Fifield, der udkom tidligere i år. Hvor "Kim Jong-un bag facaden" er skrevet af en tidligere efterretningsanalytiker, der direkte har haft adgang til hemmelige kilder, er "" baseret på personlige interviews med fx afhoppere fra Nordkorea samt andet researcharbejdeBogen supplerer biografien Den store efterfølger af journalisten Anna Fifield, der udkom tidligere i år. Hvor "Kim Jong-un bag facaden" er skrevet af en tidligere efterretningsanalytiker, der direkte har haft adgang til hemmelige kilder, er "Den store efterfølger" baseret på personlige interviews med fx afhoppere fra Nordkorea samt andet researcharbejde.

Lektørudtalelse

Af

Christian Hundebøl Høj

Kristeligt dagblad

Af

Adam Holm

d. 28. nov. 2020

Weekendavisen

Af

Markus Bernsen

d. 18. dec. 2020


Informationer og udgaver

Lydbog (cd-mp3)

2021

Bog

2020

Lydbog (net)

2020

Ebog

2020