Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Kim Fupz Aakeson

Del af Faktisk!

Beskrivelse


Forfatterportræt af Kim Fupz Aakeson (f. 1958) med beskrivelser af nogle af hans børnebøger.

I samme serie


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. dec. 2012

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 11. dec. 2012

Ny letlæst fagbog i serien Faktisk!. Bogen kan bruges til den første faglige læsning og den begyndende forfatterskabslæsning i slutningen af indskolingen, 2.-3. klasse (fra 8 år). Der findes opgaver til bogen på forlagets hjemmeside.

Kim Fupz Aakesons omfattende forfatterskab danner udgangspunkt for denne letlæste biografi. Nina Sahl giver på 32 sider en sublim - nærmest "Fupzk" - beskrivelse af mennesket, tegneren, filmmanuskriptforfatteren og forfatteren for målgruppen. Bogen fortæller primært om forfatterens barndom og hans børnebøger. Teksten er skrevet med store typer og er let at læse (lix 14). Svære ord er afmærket med gult og forklaret i marginen. Bogen er rigt illustreret med relevante fotos og forsidetegninger. Forrest har bogen en indholdsfortegnelse og bagest en tidstavle, et stikordsregister og henvisning til andre medier om Kim Fupz Aakeson.

Det er den første biografi om Kim Fupz Aakeson for målgruppen. For lidt ældre børn har forfatteren skrevet sine egne barndomserindringer i Långhårsfrisure, 2009.

Letlæst og utrolig relevant biografi for indskolingen, som Kim Fupz Aakeson i så høj grad har beriget med sine fantastiske og utroligt populære historier.