Bøger / faglitteratur / litteraturanalyser

Kierkegaardtekster for begyndere : med fyldige kommentarer


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Gennemgang af 15 udvalgte emner, som Søren Kierkegaard (1813-1855) behandlede i sit forfatterskab. Med kommentarer til kildetekster gennemgås Kierkegaards skel mellem etikeren og æstetikeren, hans syn på børn og ægteskab, sandhed og ånd mm.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2017

af

af

Karina Høyer

d. 8. sep. 2017

Gennemgang af en række tekstuddrag af forfatteren og filosoffen Søren Kierkegaard. For læsere, der gerne vil et spadestik dybere i Kierkegaards ironiske og underfundige tekster.

Bogen tilbyder en gennemgang af femten udvalgte emner, som Søren Kierkegaard behandler i sit forfatterskab. Med fyldige kommentarer til rigelige mængder kildetekst gennemgås Kierkegaards skel mellem eksempelvis etikeren og æstetikeren, hans syn på børn og ægteskab, sandhed og ånd og ikke mindst forskellen på mennesket som en passiv del af en mængde eller "det gode" fællesskab.

Gennemgangen af tekstuddragene i bogen forudsætter en vis forståelse for Kierkegaards filosofi, hvorfor titlen "for begyndere" ikke bør tages så bogstaveligt. Forfatterens kommentarer er hjælpsomme og gør Kierkegaards tekster tilgængelige og aktuelle, men tilbyder ikke en grundig introduktion til Kierkegaards forfatterskab som sådan. Det er en god bog for læseren, der i forvejen har kendskab til Kierkegaards tekster og grundlæggende filosofi og som ønsker mere viden uden at skulle læse Kierkegaards samlede værker.

Forfatteren har udgivet en række andre bøger om Kierkegaards forfatterskab, herunder Søren Kierkegaard - formidlet til nutidenKierkegaards kabinet som tilbyder en grundig introduktion til Kierkegaards tekster. Det samme finder man i Pia Søltofts Kierkegaards kabinetForfatteren har udgivet en række andre bøger om Kierkegaards forfatterskab, herunder Søren Kierkegaard - formidlet til nutiden som tilbyder en grundig introduktion til Kierkegaards tekster. Det samme finder man i Pia Søltofts .