Gå til indholdKierkegaards kabinet : en nutidig introduktion


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

291 sider

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Nutidig introduktion til Søren Kierkegaards filosofi og forfatterskab med nedslag i en række temaer der taler til det moderne menneske. Med refleksioner om Kierkegaards betydning for det at kende sig selv og for det enkeltes menneskes søgen efter meningen med livet


Anmeldelser (5)


18. maj. 2017

En nutidig introduktion til Kierkegaard som kun bliver mere og mere aktuel og vigtig at kende til. For filosofiinteresserede, der vil vide mere om den store danske teolog og filosof Søren Kierkegaard.

Forfatter Pia Søltoft skriver om Kierkegaard med udgangspunkt i Kierkegaards forfatterskab og en række eksistentielle forhold som Kierkegaard har præget. Kierkegaards tanker om mennesket, angsten, guden, samvittigheden, fortvivlelsen, tiden, troen, håbet og kærligheden beskrives og trækkes til en nutidig kontekst. Søltoft skriver at Kierkegaard er vigtig i den enkeltes søgen efter kendskabet til selvet og søgen efter meningen med livet: "Kierkegaard har endvidere en evne til at give en lang række eksistentielle erfaringer mund og mæle på en sådan måde, at de personificerer sig, antager overraskende eller genkendelige skikkelser, udtrykker sig, taler sammen og diskuterer. På denne vis bliver fænomenerne forunderligt levende." Om bogens titel skriver Søltoft: " ... en indføring i det kabinet, det lille skab af eksistentielle spørgsmål og svar, som forfatterskabet udgør.".

Fantastisk bog, hvori Søltoft gør Kierkegaards tanker nutidige i et lettilgængeligt sprog. Bogen taler direkte ind i vores aktuelle tid og er spækket med dybe refleksioner.

Af andre titler som også forener læseren med Kierkegaards filosofi findes: Fromme Søren


Kierkegaards gudsbegreb


En håndfuld eksistentielle vilkår


, Kierkegaards gudsbegreb og En håndfuld eksistentielle vilkårAf andre titler som også forener læseren med Kierkegaards filosofi findes: Fromme Søren, og En håndfuld eksistentielle vilkårAf andre titler som også forener læseren med Kierkegaards filosofi findes: Fromme Søren, Kierkegaards gudsbegreb og Af andre titler som også forener læseren med Kierkegaards filosofi findes: Fromme Søren, Kierkegaards gudsbegreb og En håndfuld eksistentielle vilkår.

Lektørudtalelse

Af

Hamide Kara

Kristeligt dagblad

Af

Niels Gunder Hansen

d. 10. jun. 2017

Kristeligt dagblad

Af

Niels Gunder Hansen

d. 5. maj. 2017

Weekendavisen

Af

Liselotte Wiemer

d. 16. jun. 2017

Præsteforeningens blad

Af

Jakob Brønnum

Årg. 107, nr. 28/29 (2017)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2018

Punktskrift

2018

Bog

2017