Bøger / faglitteratur

Kierkegaards gudsbegreb : hvad betyder ordet Gud?


Beskrivelse


Om Søren Kierkegaards (1813-1855) opfattelse af Gud som en åndelig værdi, nemlig den kærlighed, som mennesket skal efterstræbe.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2017

af

af

Hamide Kara

d. 17. feb. 2017

Om Kierkegaards gudsbegreb samt ordets betydning. For læsere af Kierkegaard samt studerende der vil forstå filosoffens teologi.

Filosof og forfatter Birgit Bertung beskriver Søren Kierkegaards gudsbegreb med reference til talrige citater. Bertung skriver: "(...) Kierkegaard er en stringent logisk tænker, der omhyggeligt gør rede for betydningen af de ord, han bruger og for deres modsatte, kontradiktoriske, begreber, hvilket jeg som filosof har i fokus i denne bog." Forfatteren skriver at Kierkegaard gjorde omhyggeligt rede for hvad han mente om Gud og kristendommen. Bertung gengiver essensen i Kierkegaards værker som en helhed og videregiver hans tanker. "Kierkegaard opererer således overvejende i et overført univers, hvor han anser det for åndeligt Helvede, at være slavebundet i sin egen egoisme eller selviskhed, Når Gud ikke er nogen genstand, men er det ideale, så er der tale om noget åndeligt. Derfor siges det også ligeud, at Gud er ånd, og Gud er kærlighed, hvoraf man jo kan slutte, at Gud er selve kærlighedens ånd, som summa summarum er det ideale, mennesket skal efterstræbe.".

En grundig bog om Kirkegaards teologi og filosofi som set i lyset af samfundsudviklingen bliver mere aktuel. Med jordnært sprogbrug byder Bertung sin læser på dybere bekendtskab med Kierkegaard.

Af andre titler om Kierkegaards forhold til Gud og hans gudsbegreb findes: Søren Kierkegaard - formidlet til nutidenKierkegaard - den misforståede og Kierkegaard - den misforståedeAf andre titler om Kierkegaards forhold til Gud og hans gudsbegreb findes: Søren Kierkegaard - formidlet til nutiden og .