Bøger / faglitteratur

Kierkegaard og Iqbal : broen mellem kristendom og islam


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om lighedspunkter mellem kristendom og islam gennem en dialog mellem de religionsfilosofiske tænkere Søren Kierkegaard og Muhammad Iqbal.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Martin Hjelmborg

2007

Bogen er for alle, der interesserer sig for forholdet mellem kristendommen og islam. Dette gælder både indvandrere og andre muslimer samt etniske danskere, kristne eller ateister, der har interesse i at finde religiøse og etiske fællesnævnere mellem de to kulturer/religioner. Formidles i forbindelse med etniske arrangementer/udstillinger.

Forfatteren (f. 1925) er muslim fra Indien, hvor han tog en universitetsgrad i persisk litteratur. Her stammer hans kendskab til Muhammad Iqbal (1877-1938), der på sin vis var et muslimsk sidestykke til Kierkegaard mht. filosofisk tænkning. Hvor førstnævnte udtrykte sig i prosa, udtrykte Iqbal sine tanker i poetisk form. Forf. påpeger i bogen her de sammenfaldende/beslægtede steder i deres tænkning, hvor han ind imellem sin egen tekst bringer talrige citater (store digtere begge to!) til at belyse sine pointer. Forfatterens kendskab til Kierkegaard er stort, men mindre i beskrivelsen af forholdene i Danmark i midten af 1800-tallet. De centrale punkter, bogen belyser, er: Hvad er virkeligheden, hvad er egoet og til slut kærligheden som den centrale kraft i Universet og vores forhold til Gud. Sproget er enkelt uden brug af fagjargon og bogen kan derfor læses af alle interesserede uanset baggrund, herunder studiekredse, m.m. Indhold, forord af Peter Tudvad, om forfatteren.

Der er intet tilsvarende.

Bogen er egnet som brobygning mellem kulturerne.


Kristeligt dagblad

d. 28. nov. 2007

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 28. nov. 2007


Tidsskrift om islam & kristendom

Årg. 12, nr. 2 (2008)

af

af

Safet Bektovic

Årg. 12, nr. 2 (2008)