Gå til indholdBøger / faglitteratur

Kickass companies : en manual for virksomheder, der vil skabe vækst


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

246 sider: ill. i farver

Udgivet

2020

Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Manual om iværksættteri og virksomhedsdrift, der bygger på otte teser f.eks. "Du skal ville det!", "Du skal være der for kunden" og "Du skal gøre det sammen med andre!". Med praktiske cases


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. dec. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 27. dec. 2016

"Du skal ville det!", "Du skal være der for kunden!" og "Du skal være verdensmester!" Sådan lyder den letforståelige peptalk i denne forfriskende manual for virksomheder, som med forfatternes klare tale, "vil sparke røv!" Inpirerende manual bl.a. for alle der går med hede iværksætter-drømme.

Manualen bygger på forfatternes forskningsprojekt, hvor en undersøgelse har skaffet "755 brugbare svar fra et bredt udsnit af danske SMV'er" (små og mellemstore virksomheder). Undersøgelsens datagrundlag er beskrevet i et appendiks i bogen. Her lister forfatterne 8 hypoteser som de har stillet sig inden de lavede deres undersøgelse. En hypotese er fx at "virksomheder drevet af at være verdensmestre klarer sig bedre end gennemsnittet". Her konkluderer forfatterne: "Viljen til at blive verdensmestre var en central faktor i vores Kickass Company segment." Forfatterne redegør også for indsamling af data. Desuden har bogen tre cases, hvor manualen er brugt i danske virksomheder fx i Jysk Telemarketing A/S. Bogens 6 forfattere har bred teoretisk og praktisk erfaring.

Interessant og nytænkende manual om virksomhedsdrift med et godt mix af databaseret input og praktiske cases. Kan også bruges som supplerende materiale fx til en handelsskoleopgave.

Unik databaseret manual. Bøger om vindervirksomheder er fx klassikeren Strategi i vindervirksomhederKick-ass


, eller mere farverigt biografien Kick-ass af Jesper BuchUnik databaseret manual. Bøger om vindervirksomheder er fx klassikeren Strategi i vindervirksomheder, eller mere farverigt biografien af Jesper Buch.


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jun. 2020

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 9. jun. 2020

Inspirationsbog om at skabe vækst i virksomheder i en forbedret 2. udgave. Både til ledere og medarbejdere som arbejder med udvikling og vækst.

I bogens introduktion opfordrer forfatterne til at se misundelse som en god ting. Hvis du som leder eller medarbejder er misundelige på nabovirksomhedens vækst er det "udtryk for, at man kan se, at der er nogen, der har det bedre end en selv". De danske små og mellemstore virksomheder som klarer sig "helt exceptionelt godt" har bogens forfattere fundet frem til ved en empirisk undersøgelse. Som forfatterne opfordrende skriver: "Vi har gjort forarbejdet, og din opgave er at bruge de værktøjer og tankesæt, vi har udarbejdet til dig ". Disse vækst-værktøjer præsenteres i bogen. Bogens overskrifter er en række motiverende pointer fx "Du skal være der for kunden!" og "Du skal gøre det sammen med andre!". Forfatterne fortæller, at bogens datagrundlag er forbedret i denne 2. udg. Man har undersøgt 903 små- og mellemstore virksomheder og fundet 25 virksomheder som karakteriseres som "Kickass Companies". Der er også tilføjet et nyt kapitel.

Forfriskende formidling af forskning og undersøgelse af små- og mellemstore virksomheders vækstpotentiale, som giver en række praktiske værktøjer som andre virksomheder så kan bruge for måske at vækste.

Om hvordan bestyrelser kan arbejde med vækst i små- og mellemstore virksomheder (SMV) fx SMV-bestyrelsen - hele vejen rundt.Informationer og udgaver

2020

Bog

Illustrator: Jesper Oehlenschlæger

Business Research and Business Design, 2. udgave

2016

Bog

Illustrator: Jesper Oehlenschlæger

The Kickass Company