Bøger / faglitteratur

Kend din ledelsesstil : typologi og det personlige lederskab


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Beskrivelse af 16 ledertypeprofiler med udgangspunkt i C.G. Jungs teori om personligshedstypologier og værktøjer der bygger på denne. Om hvordan ledelsesprofilen påvirker den personlige ledelse, konflikter og adfærd i organisationer. Med spørgeskemaer således at man kan kortlægge sin egen ledelsesstil.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2013

af

af

Jytte Bræmer

d. 7. mar. 2013

For ledere.

Udgangspunktet for at bevidstgøre læseren om egen ledelsesstil er Myers/Briggs typeindikatorer (MBTI). De bygger på Jungs typeteori og udmønter sig i 16 forskellige mennesketyper. De fremkommer ved en kombination af fire dimensioner af egne præferencer. Bogen præsenteret diverse testmateriale og skemaer, så læseren kan afdække egen menneske/ledertype. Meget interessant er også kapitlet om de uudviklede funktioner, de såkaldte skyggesider. De er med til dels at påvise, hvad der skal arbejdes med, men også til at forklare, hvordan de uudviklede funktioner reagerer under pres og kan medvirke til skabelse af konflikter. Der tales ligefrem om, at disse "forurener" hoved- og hjælpefunktionerne i den traditionelle adfærd. Der er desuden interessante betragtninger på, hvordan medarbejdere ikke udelukkende skal tildeles opgaver ud fra hovedpræferencer, da man så bremser udviklingsmuligheder og kreativitet. Bogen er lettilgængelig og umiddelbart anvendelig i den daglige praksis.

Der findes anden litteratur om MBTI, fx Jeg er ikke skør - jeg er bare ikke dig : Myers-Briggs' personlighedstyper (MBTI) i praksis, 2012, og Myers Myers-Briggs' personlighedstyper : forstå din personlighed med MBTI, 2011, samt en enkelt, der som denne, har lederfokus, Christensens Keep the spirit, 2. udg., 2004.

En lettilgængelig og anvendelig bog om Myers-Briggs teori om forskellige mennesketyper og hvorledes de påvirker det personlige lederskab, konflikter og adfærd i organisationer.


Erhvervspsykologi

Vol. 11, nr. 3 (2013)

af

af

Birgitte Svinth

Vol. 11, nr. 3 (2013)