Gå til indholdBøger / faglitteratur

Kemi på hjernen : går ud over enhver forstand


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

334 sider: ill. i farver

Udgivet

2015

Ophav

Philippe Grandjean(forfatter)

Pernille Hermann(oversætter, redaktør)

Beskrivelse


Philippe Grandjean har i mere end 30 år forsket i de skader de industrielle kemikalier har på hjernens udvikling. Han påviser hvordan kemikalier skader udviklingen af hjernen hos det ufødte barn, og hvordan det nyfødte barn får forurenende stoffer ind med modermælken


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2015

af

af

Søren Brunbech

d. 9. nov. 2015

Det er de kommende generationers hjerner vi risikerer at ødelægge, hvis vi ikke dæmmer op for industriens skadelige kemikalier. Den overbevisende dokumentation kan læses af både beslutningstagere, studerende og interesserede samfundsborgere.

Philippe Grandjean har i mere end 30 år forsket i de skader de industrielle kemikalier har på hjernens udvikling, og som kan føre til det han kalder kemisk hjernesvind. Han påviser hvordan kemikalier skader udviklingen af hjernen hos det ufødte barn, og hvordan det nyfødte barn får forurenende stoffer ind med modermælken. De skadevoldende følger af fx bly, kviksølv og pesticider har været kendt i årtier, men Grandjean og hans forskerkollegaer har været oppe mod stærke økonomiske interesser hos industrien. Den eksisterende dokumentation er imidlertid så omfattende, at man må skride til handling nu, fordi omkostningerne ved kemisk hjernesvind vil få store konsekvenser for de kommende generationer. Bagest bringes en liste over 213 kemikalier, der påviseligt er skadelige for hjernens udvikling.

En engageret, velskrevet og fagligt meget velfunderet påvisning af et vigtigt samfundsmæssigt problem.

Usynlige truslerSund baby uden kemi


er i højere grad rettet mod studerende. Den beskriver 11 konkrete kemikalier der med tiden har vist sig at medføre skader på mennesker og miljø, og forsøgene på regulering via EU's kemikalielovgivning, mens Sund baby uden kemi er populær forbrugeroplysning for nybagte forældreUsynlige trusler er i højere grad rettet mod studerende. Den beskriver 11 konkrete kemikalier der med tiden har vist sig at medføre skader på mennesker og miljø, og forsøgene på regulering via EU's kemikalielovgivning, mens er populær forbrugeroplysning for nybagte forældre.


Dansk kemi

Årg. 97, nr. 3 (2016)

af

af

Michael Koefoed

Årg. 97, nr. 3 (2016)


Global økologi

Årg. 23, nr. 1 (2016)

af

af

Lone Mikkelsen

Årg. 23, nr. 1 (2016)Informationer og udgaver

2015

Bog

Philippe Grandjean

Gyldendal, 1. udgave

2016

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Maria Garde

Gyldendal Lyd

2015

E-bog

Philippe Grandjean

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2015

Lydbog (online)

indlæser: Maria Garde

Gyldendal