Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kejserindens vilje


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
225 sider
Udgivet
2008
Ophav
Genre og form
roman, fantasy
Målgruppe

For 12-14-årige


Beskrivelse


Fantasy. Sandrilene har ikke set sine venner fra Spiralcirklens Tempel i fire år. Men Sandrilene, Torn, Trisana og Daja er tilsyneladende vokset fra hinanden i mellemtiden. Sandrilene tvinges til at besøge sin kusine, kejserinde Berenene og hun tager sine tre venner med. Men kejserinden har sine planer med Sandrilene, og Sandrilene får brug for sine venner og deres specielle evner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juli 2008

af

af

Vera Jensen

d. 24. juli 2008

Bogen retter sig primært mod de læsere, der kan lide fantasybøger med et stænk af romantik, venskaber og pigesammenhold. Tamora Pierce er allerede kendt for at skrive bøger, der netop omhandler de førnævnte ingredienser.

Tamora Perce har gennem flere år skrevet adskillige fantasybøger for unge. I denne bog er hovedpersonen den unge Sandrilene, der bliver tvunget til at besøge sin kusine Berenene, der er kejserinde. Sandrilene bliver ledsaget af sine gamle venner fra Spiralcirklens Tempel: Torn, Trisana og Daja. De fire piger har ikke set hinanden i 2 år. De er tilsyneladende vokset lidt fra hinanden, og deres venskab er ikke helt, hvad det var tidligere. Det er en velskrevet historie med nogle interessante personer. De fire piger, der alle er oplært i Spiralcirklens Tempel, har alle helt specielle superevner, som de bruger i kampen mod de onde magter. Temaet med unge mennesker, der får tildelt magiske og overnaturlige evner er tilsyneladende altid populært. Sproget er velklingende og varieret. Der er meget dialog, og replikkerne falder mundret og naturligt. Foran i bogen er der et kort over landet Namorn. Den gode forside signalerer spænding og mystik - primært for piger.

Læserne af denne bog vil også være interesserede i Tamora Pierces Magiens cirkel (2000-2001) og Cirklen åbnes (2002-2005) samt J.K. Rowlings bøger om Harry Potter.

En rigtig god og velkommen fortsættelse af nogle af Tamora Pierces tidligere serier.