Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kejseren af Nihon-Ja


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
568 sider
Udgivet
2010
Ophav
Genre og form
roman, fantasy
Målgruppe

For 12-14-årige

Originaludgave
2010

Beskrivelse


Fantasy. Horace er taget på diplomatisk mission til Nihon-Ja. Men bliver blandet ind i et kup mod kejseren, som han vælger at støtte. Da Will og hans venner hører dette, beslutter de sig for, at komme Horace til undsætning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. nov. 2010

af

af

Martin W Hansen

d. 30. nov. 2010

Bogen henvender sig til fantasy-læsere fra 12 år, og den appellerer til begge køn. Det er tiende bind i en i forvejen populær serie Skyggens lærling, så den kræver ingen særlig formidling.

Seriens 10. bind vil ikke skuffe de mange fans, som denne serie efterhånden har, her i landet. Denne gang er Horace taget på diplomatisk mission til det orientalsk-inspirerede land Nihon-Ja. Her indblandes han naturligvis i et nedrigt (militær-) kup, mod landets kejser, der er elsket af folket. Horace vælger at blive i landet og støtte kejseren, og da hans venner får nys om det, kommer de ham naturligvis til undsætning. Bogen er, som vanligt i denne serie, meget spændende og en god omgang medrivende "high-fantasy". Sproget er som altid let at læse og undervejs er der illustreret flere landkort af forfatterens selv.

Fans af denne serie vil også kunne lide David Eddings' fantasy-serier Malloreon sagaen og Ridder Jernhøg.

Et rigtigt godt bind, i en meget populær serie. Vi må håbe at forfatteren vælger at fortsætte den.