Gå til indholdKattemenneske og andre fortællinger


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

251 sider

Udgivet

2019

genre/form

novellerOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Noveller og historier, der spænder vidt fra mystik og eventyr til moderne menneskers problemer og misforståelser på liv og seksualitet


Anmeldelser (5)


28. feb. 2019

Stærk amerikansk novellesamling med godt fortalte historier. For interesserede i ny international litteratur.

Novellesamling af den amerikanske litterære komet Kristen Roupenian, der allerede har vakt international opmærksomhed. De tolv historier spænder over flere genrer: eventyr, det overnaturlige, realismefortællinger og afdækninger af magtforhold mellem kønnene inden og uden for parhold, menneskers forunderlige psyke og seksualitetens skyggesider. KP er uddannet i engelsk litteratur og uddannet fra en forfatterskole. Hendes novelle "Cat person", der er titelnovellen her, blev publiceret i "The New Yorker" og gik straks viralt og kom med i en højt profileret novelleantologi. Dette er hendes debutbog.

Det er en på en gang stilsikker og varieret forfatter, der udgiver denne spændende novellesamling. Novellerne har med rette vakt opmærksomhed på det amerikanske hjemmemarked og er bestemt i den gode ende af kvalitetsskalaen inden for ny kortprosa. Gode historier med uforudsigelighed og grænsesøgning som princip med sikker håndtering af både sprog og handling i historiernes forskellige temaer.

KRs genrespredning gør bogen svær at sætte i bås. Der er umiddelbart mindelser til danske Villy Sørensens novelleklassiker Sære historier


. Andet minder om P. Auster, J. Franzen og brødrene Grimm, og KR kan godt blive en af de nye store amerikanereKRs genrespredning gør bogen svær at sætte i bås. Der er umiddelbart mindelser til danske Villy Sørensens novelleklassiker Sære historier. Andet minder om P. Auster, J. Franzen og brødrene Grimm, og KR kan godt blive en af de nye store amerikanere.

Lektørudtalelse

Af

Kent Skov

Politiken

Af

Sophie Engberg Sonne

d. 7. apr. 2019

Kristeligt dagblad

Af

Mai Misfeldt

d. 6. jun. 2019

LitteraturNu [online]

Af

Anna Brandi Holum

2019-09-10

Standart

Af

Tine Engel Mogensen

Årg. 33 nr. 2 (2019)


Informationer og udgaver

Bog

2019

Lydbog (net)

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019

Ebog

2019