Bøger / faglitteratur / -

Katolsk religion : efter 2. Vatikanerkoncil


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Kritisk gennemgang af nogle af de tendenser, som præger den katolske kirkes teologi og praksis i tiden efter 2. Vatikanerkoncil (1962-1965), som politisk opportunisme og filosemitisme.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2015

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 13. mar. 2015

Selvbiografisk debatbog om forfatterens tilværelse som kritisk katolik henvendt til interesserede i katolicisme.

Forfatteren kalder sig kultursociolog og har skrevet omkring 30 bøger, heraf flere om religion og etik. I denne bog redegør han for sine erfaringer som konvertit siden 1995 og processen med at blive optaget i den katolske kirke. Han er kritisk over for papismen, som han mener er en falsk religion. Han opridser 12 forskelle mellem liberal og traditionel katolicisme. I forbindelse med disse forskelle bekender forfatteren sig til Richard Williamsons påstande om, at holocaust ikke fandt sted, og at den katolske kirkes ledere er stærkt under indflydelse af jøder.

Bogen er et let forståeligt essayistisk causeri. Stilen er selvudleverende, hvad angår forfatterens religiøse udvikling. Den katolske kirke i Danmark har knap 40.000 medlemmer. Især som følge af indvandring af østeuropæere har den haft en pæn medlemsfremgang de seneste 10 år. Konvertitter som forfatteren er der kun få af.

Der findes ingen nyere kritisk katolsk litteratur skrevet indefra. Derimod en del litteratur som er loyal mod paven og kirken. Eller om pædofilisagerne som fx Alligevel katolik, 2011.