Gå til indholdBøger / faglitteratur

Katastrofe 1914 : Europa går i krig


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

768 sider: ill.

Udgivet

2015

Ophav

Max Hastings(forfatter)

Peter Eske Vinum(oversætter)

Bjørn Erik Niss(oversætter)
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. dec. 2014

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 15. dec. 2014

Detaljeret gennemgang af 1. verdenskrigs første 3-4 måneder før den blev skyttegravskrig. Et must for historieinteresserede fra gymnasieopgaver.

Den internationalt kendte engelske historiker og journalist med et langt forfatterskab om krigshistorie er her dykket ned i optakten til verdenskrigen og de første krigsmåneder august til november 1914: De militære handlinger og slag, politikerne, hverdagslivet. Og krigsskuepladserne i Serbien, på vest-, øst og hjemmefronten, søkrigen, efterretningsvæsnet mm. Bogen veksler mellem det generelle overblik og talrige eksempler. Ofte diskuteres forskellige historikeres udlægning af begivenhederne. Bogen indledes med optakten til krigen og afsluttes med optakten til de følgende års skyttegravskrig. Bogen er illustreret med 4 indstik på hver 8 sider med samtidige sorthvide fotoer. Den bygger på arkiver, breve, artikler og andet materiale.

Det overvejende billede er tilfældige beslutninger, inkompetente ledere, fejltagelser mm. hos alle krigsførende parter som ofte førte til meningsløse tab af millioner af civile og militære. Den ligger fuldt på højde med hans andre bøger på dansk KoreakrigenHelvede brød løs


og Helvede brød løs om 2. verdenskrig. Fremstilling og sprog er overvejende journalistiskDet overvejende billede er tilfældige beslutninger, inkompetente ledere, fejltagelser mm. hos alle krigsførende parter som ofte førte til meningsløse tab af millioner af civile og militære. Den ligger fuldt på højde med hans andre bøger på dansk Koreakrigen og om 2. verdenskrig. Fremstilling og sprog er overvejende journalistisk.

I anledning af 100 året for udbruddet af 1. verdenskrig er der kommet en stribe bøger om emnet. Denne tilhører sværvægtsklassen som fx Før løvet falderFørste verdenskrig


og Første verdenskrig, begge dog med en bredere tidsrammeI anledning af 100 året for udbruddet af 1. verdenskrig er der kommet en stribe bøger om emnet. Denne tilhører sværvægtsklassen som fx Før løvet falder og , begge dog med en bredere tidsramme.


Jyllands-posten

d. 6. dec. 2014

af

af

Flemming Østergaard

d. 6. dec. 2014


Weekendavisen

d. 21. nov. 2014

af

af

Claus Bundgaard Christensen

d. 21. nov. 2014


Kristeligt dagblad

d. 17. dec. 2014

af

af

Michael Böss

d. 17. dec. 2014Informationer og udgaver

2015

Bog

Max Hastings

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2014

Bog

Max Hastings

Herreværelset, 1. udgave