Gå til indholdBøger / faglitteratur

Karismakoden : udstråling kan læres


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

191 sider

Udgivet

2007

Ophav

Eva Kihlström(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jytte Bræmer

2008

Til ledere og andre, der i professionel sammenhæng ønsker at have mere gennemslagskraft og i højere grad være i stand til at brænde igennem.

Forfatterens påstand er, at karisma ikke er noget medfødt, men noget der kan udvikles ved alle. Det kræver opmærksomhed på brugen af kropssproget, stemmeføring og -leje, sproglig formåen, synligheden af engagement, nærvær, humor, social kompetence, kendskab til retorikkens hovedpunkter og mest af alt hyppig træning. Hvert afsnit afsluttes med en sammenfatning af pointerne i punktform. Der er indsat mange citater i teksten fra karismatiske, kendte personer, og disse bruges til at illustrere bogens budskaber. Trods den lidt poppede titel, er det en udmærket lille håndbog, der kan vække til eftertanke om, hvordan ens budskaber mere eller mindre brænder igennem og bliver opfattet i den ånd, de bliver afsendt. Vil udover ovenstående målgruppe også tale til alle, der ønsker at arbejde med sig selv og til stadighed få mere frugtbare relationer i sit professionelle liv.

Ikke andre til umiddelbar sammenligning, men den lægger sig op af alle de andre i gruppe 15.2, hvor det overordnede ønske er at have tjek på livet, blive lykkeligere, blive en succes, kende omgangskoderne osv. Trods det lidt pauvre omslag er den læseværdig og vinder ved nærmere læsning.

Kort indføring i specielt kropslige virkemidler, man bør have opmærksomhed på, hvis man ønsker at opnå større udstråling og gennemslagskraft overfor sine omgivelser.


Udspil

2007, nr. 11

af

af

Maja Bursøe

2007, nr. 11Informationer og udgaver

2007

Bog

Eva Kihlström

Retorikforlaget, 1. udgave

2021

Ebog

Eva Kihlström

Nota

2008

Ebog

Eva Kihlström

Retorikförlaget AB