Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Kaptajn Kugeln og min brev- og notesamling : om håndtering af og lærestykker i det enkle liv. Bind 1


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

157 sider

Udgivet

2014

Genre og formroman, satire, samfundssatire, humor, eksperimenterende litteratur
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Samfundssatire på baggrund af hverdagsskriverier og delvis filosofiske betragtninger mellem næsten almindelige mennesker


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. mar. 2014

af

af

Henrik H Pedersen

d. 12. mar. 2014

Til kendere af lyriker og billedkunstner Knud Steffen Nielsen og til læsere som følger med i nyere dansk eksperimenterende litteratur.

Knud Steffen Nielsen (f.1947) debuterede i 1980 med Indskrift og senest kender man Ordiner ny kroppe , 2011 og Det gør ikke rigtigt ondt på fisk , 2008 og desuden KSN som redaktør på Encyklopoesien , 2010. KSN er desuden uddannet billedkunstner og kendt som fløjtenist i det litterære band "Ak du lyver Albertine". Nærværende nye bog skiller sig ud fra resten af forfatterskabet ved at indeholde prosa og kun et enkelt digt. Som det antydes i titlen er her tale om en samling af breve og noter, herunder om lærestykker i det enkle liv og som forfatteren har fået "overdraget" af en Stephan von Kugeln og som Kugeln formulerer det "læserbreve, skrivelser, disse kværulanterier, gratis asymmetrier, ansvarsfri slag i bolledejen". Kugeln kan også betyde at "hyle af grin" og her er tale om samfundssatire på baggrund af hverdagsskriverier og delvis filosofiske betragtninger mellem næsten almindelige mennesker.

En usædvanlig bog som "i ånden" delvis kan sammenlignes med Per Højholts univers og jeg kommer bl.a. til at tænke på Gittes monologer med dens skæve blanding af hverdagssnak, filosofi og samfundssatire.

En anderledes humoristisk samfundssatire for vante læsere af moderne dansk litteratur og af den mere eksperimenterende slags.Informationer og udgaver

2014

Bog ([Bind] 1)

Knud Steffen Nielsen (f. 1947)

Armé