Bøger / skønlitteratur / roman

Kantate : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
227 sider
Udgivet
2014
Ophav
Genre og form
roman

Beskrivelse


Familielivets tilsyneladende idyl hos den succesrige hotelejer Gylfe på Island begynder så småt at krakelere og afgrundsdybe familiehemmeligheder afsløres.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2014

af

af

Tina Schmidt

d. 20. nov. 2014

Natur, virkelighed og dybe hemmeligheder truer med at vokse en islandsk familie over hovedet. Henvender sig til alle dem, der elskede Kristín Marja Baldursdóttirs andre romaner. Bogen har en bred appel til alle romanlæsere, der kan lide familiesagaer.

Samtidig med, at en udenlandsk fotograf dukker op på familiehotellet i Island, begynder der at ske ting i den tilsyneladende hyggelige familieidyl. Brødrene Gylfi og Hjalmar er fortællingens centrale skikkelser, og som historien skrider frem, viser det sig, at slægten bærer på mange dybe hemmeligheder; alkoholisme, utroskaber og skilsmisser. Via et billede, som fotografen inden fortællingens start har taget i Paris, skal historiens hovedplot - om Gylfi er fader til et af Hjalmars børn - afsløres.

Velskrevet, lettilgængelig familiesaga. Som i sine andre romaner, skriver Baldursdóttir virkelig godt.

Baldursdóttir har bl.a. også skrevet Karitas-bøgerne Karitas uden titel og Fra hus til hus. Man kan også ty til andre islandske forfattere, men tonen er anderledes let og lægger sig mere op ad fx Anne B. Ragdes BerlinerpoplerneKaritas - kaos på lærredFra hus til husBerlinerpoplerneBaldursdóttir har bl.a. også skrevet Karitas-bøgerne Karitas uden titel og . Man kan også ty til andre islandske forfattere, men tonen er anderledes let og lægger sig mere op ad fx Anne B. Ragdes BerlinerpoplerneBaldursdóttir har bl.a. også skrevet Karitas-bøgerne Karitas uden titel og Fra hus til hus. Man kan også ty til andre islandske forfattere, men tonen er anderledes let og lægger sig mere op ad fx Anne B. Ragdes .


Kristeligt dagblad

d. 6. dec. 2014

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 6. dec. 2014


Weekendavisen

d. 5. dec. 2014

af

af

Katinka Bruhn

d. 5. dec. 2014


Jyllands-posten

d. 13. dec. 2014

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 13. dec. 2014