Gå til indholdKannibalens lov : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

267 sider

Udgivet

2019

genre/form

romanOriginaludgave

2019


Beskrivelse


En ung dansker kommer til Rio i 1970. Han har forladt sin kæreste og får nu job som chauffør hos den magtfulde rigmand Holbrandt. Snart lever han jetsetlivet i overklassen, men en dag vil politiet se hvad han gemmer i lasten


Anmeldelser (9)


13. maj. 2019

"Æd eller bliv ædt!" sådan lyder en del af Kannibalens Lov, og da en ung dansker kommer til Rio i 1970'erne møder han den rå virkelighed midt i overklassens glamourøse livsstil. Velskrevet og spændende roman til rutinerede læsere der vil en tur til Brasilien.

Romanen indledes med begravelsen af Viktor Holbrandt, der har skabt et forretningsemperie i Brasilien. Jeg-fortælleren ser tilbage på dengang han mødte den magtfulde mand for første gang, da han i 1970'erne rejste til Rio i et spontant øjeblik. Holbrandt, der var venner med hans afdøde far, giver ham job som chauffør. Snart lever han et liv i sus og dus, hvor han har en farlig flirt kørende med Holbrandts unge kone. En dag bliver han stoppet af politiet der vil se hans last, og hans moral kommer på prøve. De Souza har bl.a. skrevet En lille bog om Blixen


, dette er hans skønlitterære debutRomanen indledes med begravelsen af Viktor Holbrandt, der har skabt et forretningsemperie i Brasilien. Jeg-fortælleren ser tilbage på dengang han mødte den magtfulde mand for første gang, da han i 1970'erne rejste til Rio i et spontant øjeblik. Holbrandt, der var venner med hans afdøde far, giver ham job som chauffør. Snart lever han et liv i sus og dus, hvor han har en farlig flirt kørende med Holbrandts unge kone. En dag bliver han stoppet af politiet der vil se hans last, og hans moral kommer på prøve. De Souza har bl.a. skrevet En lille bog om Blixen, dette er hans skønlitterære debut.

"Begæret er det eneste, du kan være sikker på, det er det, der gør os til mennesker". På forholdsvis få sider fortælles en stor historie om moral, kærlighed, magt - og Brasilien. Man mærker varmen, hører larmen og kan smage de eksotiske retter der beskrives i den velfortalte historie. Der springes i tid, og de mange udenlandske stednavne kræver lidt af sin læser.

Temaet "dansker i en anden kultur" og råheden finder vi også i Krigsturisten


Eksil


og i Ejersbos Afrika-trilogi, fx Eksil, der begge minder om denne i sprog og stemningTemaet "dansker i en anden kultur" og råheden finder vi også i Krigsturisten og i Ejersbos Afrika-trilogi, fx , der begge minder om denne i sprog og stemningTemaet "dansker i en anden kultur" og råheden finder vi også i Krigsturisten og i Ejersbos Afrika-trilogi, fx Eksil, der begge minder om denne i sprog og stemning.

Lektørudtalelse

Af

Heidi Buur Pedersen

Point of view international [online]

Af

Lauritz Korfix Schultz

2019-06-14

Politiken

Af

Alexander Vesterlund

d. 17. jun. 2019

Berlingske tidende

Af

Søren Kassebeer

d. 20. jun. 2019

Kristeligt dagblad

Af

Svend Skriver

d. 14. jun. 2019

Jyllands-posten

Af

Christian Møgeltoft

d. 21. jul. 2019

Information

Af

Tonny Vorm

d. 14. jun. 2019

Weekendavisen

Af

Klaus Rothstein

d. 14. jun. 2019

Børsen

Af

Line Rasmussen

2019-06-07


Informationer og udgaver

Bog

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019

Bog stor skrift

2019

Lydbog (net)

2019

Ebog

2019