Gå til indholdKan selv! Vil selv!


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


En hjælp til at forstå og håndtere de kriser, man som forælder kan opleve med trodsige børn helt fra deres første år til teenagealderen. Med eksempler og praktiske råd


Anmeldelser (1)


12. aug. 2011

Kan selv! Vil selv! er en bog om forældre-barn kriser. Bogen henvender sig til forældre med børn i alle aldre, der gerne vil læse om børns udvikling og læse om andre forældre i samme problemstillinger.

Bogen er oversat fra svensk. Der udkom den første gang i 2001 og blev genudgivet i 2011 og det er den seneste udgave, der nu er oversat til dansk. Det er bogens intention at beskrive de kriser man kan komme i med sine børn. Ikke kun isoleret set til den gængse trodsalder, men fra første år og helt op i teenagealderen. Der er sågar også et kapitel om graviditeten, og det er mærkeligt nok bagerst i bogen. Hvert kapitel afsluttes med en liste over tanker til overvejelse og en liste med læseforslag. Disse titler er både skønlitterære og faglitterære. Der gives mange konkrete eksempler og små historier om børn og problemer/tanker.

Der findes en anden titel på dansk der hedder Ka' selv - vil selv skrevet af Grethe Kragh-Müller. Den omhandler dog kun den traditionelle trodsalder (børnehavebarnet).

En bog der appellerer til de forældre, der gerne søger inspiration til opdragelsen og løsning af problemer i litteraturen. Ved at læse denne bog kan forældre læse eksempler på dilemmaer og problemer andre forældre har stået med, som ligner ens egne, eller få en forståelse for hvilke udfordringer barnet har i de forskellige aldersgrupper.

Lektørudtalelse

Af

Maria Björnsdóttir


Informationer og udgaver

Bog

2011