Gå til indholdBøger / faglitteratur / biografier

Kan ham der den høje ikke lige sætte sig ned? : en biografi om Niels Olsen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

367 sider: ill. i farver

Udgivet

2020

Ophav

Jacob Wendt Jensen(forfatter)
Genre og formbiografier, bibliografi
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Portræt af skuespilleren Niels Olsen (f. 1960). I ungdomsårene var det håndbolden som fyldte meget, men efter optagelse på Statens Teaterskole har han helliget sig de skrå brædder. Som en del af bl.a. Ørkenens sønner, Cirkus Montebello, Cirkusrevyen, reklamefilm og far i "Far til fire"-filmene


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2020

af

af

Michael Linde Larsen

d. 31. jan. 2020

I mere end 30 år har Niels Olsen underholdt danskerne i film, tv, revyer og på teatret. Jacob Wendt Jensen tegner et portræt af den folkekære skuespiller gennem interviews med familie, venner og kollegaer. En fin biografi som henvender sig til alle læsere, som kender Niels Olsen fra hans mange roller.

Niels Olsen er opvokset i en århusiansk lægefamilie med 5 søskende. I ungdomsårene var det håndbolden som fyldte meget, men efter optagelse på Statens Teaterskole har han helliget sig de skrå brædder. Som en del af bl. a. Ørkenens sønner, Cirkus Montebello, Cirkusrevyen, reklamefilm og far i "Far til fire"-filmene er han blevet en skuespiller, som de fleste danskere kender. Bogen gennemgår kronologisk Niels Olsens liv med vægt på den professionelle karriere med nedslag i hans privatliv. Ud over interviews bygger bogen på research fra bøger, aviser og blade.

Niels Olsen beskrives som en stor, rolig, sympatisk og vellidt mand både som skuespiller og som familiemenneske. Bogen er skrevet i et samarbejde med Niels Olsen, der sammen med andre kilder loyalt beskriver en stor karriere inden for dansk teater og revy. Meget af stoffet vil af mange læsere være kendt fra tidligere, mens andet vil være nyt. Det hele bliver bredt ud og kommenteret af de forskellige kilder.

Bogen ligger i kvalitet på linje med andre biografier af Jacob Wendt Jensen som fx Lise Nørgaard.Informationer og udgaver

2020

Bog

Jacob Wendt Jensen

Gyldendal, 1. udgave

2020

Ebog

Jacob Wendt Jensen

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2020

Lydbog (net)

indlæser: Susanne Storm

Gyldendal

2020

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Susanne Storm

Gyldendal