Gå til indholdBøger / faglitteratur

Kan du klare alt? : om følelser, følelseshåndtering og stress


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

134 sider: ill.

Udgivet

2008

Ophav

Mette Denning(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Med udgangspunkt i neurofysiologien beskrives følelsernes funktion og påvirkning af krop, tanker og adfærd. Derudover konkrete øvelser i at lytte til kroppens signaler og i at ændre på gamle tankemønstre og negativ selvopfattelse


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2008

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 12. sep. 2008

Alle, der kender til stress personligt eller i deres nærmeste omgivelser, vil kunne hente nyttig viden i denne solide bog om stress og stresshåndtering.

Forfatteren er privatpraktiserende psykolog med erfaring i stressbehandling. Hun sætter fokus på vores bestræbelser på at håndtere det postmoderne samfunds mange krav, hvilket ofte indebærer en overdreven, skadelig, følelsesmæssig kontrol med deraf følgende stresssymptomer. Med udgangspunkt i neurofysiologien beskriver hun følelsernes art og funktion og deres påvirkning af vores krop, tanker og adfærd. Hun viser, at den måde, vi lærer at håndtere vores følelser på i barndommen, kommer til at præge vores selvopfattelse som voksne. Bogen afsluttes med konkrete øvelser og strategier, der opøver evnen til at lytte til kroppens signaler, at træffe mere hensigtsmæssige valg og til at ændre på gamle tankemønstre og negativ selvopfattelse.

Stress er behandlet på forskellig vis i flere bøger. Denne bogs force er den kortfattede, alment forståelige, videnskabelige indkredsning af emnet kombineret med en selvhjælpsdel med enkle, praktiske øvelser og strategier.

En bredt anvendelig bog om stress og stresshåndtering, der præcist og forståeligt forklarer relevante aspekter af årsager og virkninger fulgt op af praktiske øvelser.


Tidsskrift for arbejdsliv

Årg. 11, nr. 2 (2009)

af

af

Åse Høgsbro Lading

Årg. 11, nr. 2 (2009)Informationer og udgaver

2008

Bog

Mette Denning

Dafolo, 1. udgave

2016

E-bog

Mette Denning

Nota