Bøger / faglitteratur til børn

Kan du høre træerne snakke? : en opdagelsesrejse gennem skoven


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2018

af

af

Lars Larsen

d. 30. jan. 2018

Flot, sjov og lærerig bog om træer og dyr i skoven. Med quizzer, øvelser og opfordringer til selv at lave undersøgelser i skoven. Fra 6 år og egnet til at blive læst både hjemme og i skolen.

12 kapitler om træer og dyr og om hvad man kan opleve i skoven, især, men også i byen. Hvert kapitel er inddelt i 4 underafsnit, der fylder en dobbeltside. Teksten bliver suppleret af fotos, tegninger, quizzer og faktabokse. Nogle med Skov-info, som giver særlige oplysninger om udvalgte træer og dyr. Andre bokse med ting man kan prøve alene eller i fællesskab, og endelig er der tjek-bokse med opfordring til at kigge nærmere på noget, som kunne være særligt interessant at undersøge.

Peter Wohleben har arbejdet som skovfoged i mere 20 år og ved en masse om træer og dyr. I bogen besvarer han en række spørgsmål som han har fået fra børn og voksne, bl.a Kan træer tale? Hvor kvikke er insekterne? Er ulve farlige? I alt 48 spørgsmål med grundige og informative svar. Bogen er let at læse, og god til højtlæsning. Sproget er levende, og den egner sig fint til brug i både skole, SFO og i familien.

Kan bruges sammen med På træjagt i naturenMin første bog om træer, der også handler om livet i og omkring træer, og Min første bog om træer, som både indeholder fakta og forslag til hobbylignende aktiviteterKan bruges sammen med På træjagt i naturen, der også handler om livet i og omkring træer, og , som både indeholder fakta og forslag til hobbylignende aktiviteter.


Politiken

d. 24. feb. 2018

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 24. feb. 2018