Gå til indholdKampen om stillehavet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

127 sider: ill. (nogle i farver) ; 30 cm

Udgivet

2013

Originaludgave

2013


Anmeldelser (1)


12. dec. 2013

Til læsere af krigshistorie, der ønsker et hurtigt overblik, men især velegnet til opgaver fra og med folkeskolens ældste klasser.

Bind 20 i Historiens højdepunkter starter med det militaristiske Japans voldsomme fremfærd i Manchuriet 1931 og slutter med atombomberne over Japan 1945. Undervejs berettes der i 13 medrivende kapitler bl.a. om de mange blodige slag mellem de allierede/USA og Japan, angrebet på Pearl Harbor og slaget ved Midway. Det nuancerer billedet, at der sideløbende med krigshandlingerne i Stillehavet også berettes om "krigen" på hjemmefronten, både i USA og Japan, og om soldaternes drænende hverdag i pauserne mellem de blodige slag. Bogen indeholder et væld af fakta og stednavne, der i form af bl.a. et overdådigt illustrationsmateriale, kort, faktabokse, kronologiske oversigter og tidslinjer formidles på en lettilgængelig måde. Indeholder emneindeks og billedfortegnelse, men ingen litteraturliste.

Sean Sheehans Anden verdenskrig : Stillehavet og Eddy Bauers to bøger: Krigen i Stillehavet og Japans nederlag henvender sig nogenlunde til samme målgruppe, men er ikke nær så indbydende layoutet eller detaljerige.

Traditionel og oplagt historiebog, der formidler krigen i Stillehavet i en indbydende og lettilgængelig form, genkendelig fra seriens øvrige værker. Ideel til opgaveskrivning på grund af de mange faktuelle oplysninger, oversigter og illustrationer.

Lektørudtalelse

Af

Thomas Ry Andersen


Informationer og udgaver

Ebog

2020

Bog

2013