Gå til indholdKampen om evidens : resultatmåling, effektevaluering og evidens


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

170 sider

Udgivet

2011

Originaludgave

2011


Beskrivelse


Teoretisk gennemgang og diskussion af en række begreber, der anvendes i styringssammenhæng som metoder til udvikling og effektivisering af bl.a. den offentlige sektor


Anmeldelser (5)


27. apr. 2011

For studerende på de videregående uddannelser indenfor samfundsvidenskabelige og humanistiske uddannelser samt beslutningstagere på embedsmandsniveau i den offentlige forvaltning.

Evidensbegrebet har indtil for nylig udelukkende været anvendt indenfor den medicinske verden, men har i de senere år også vundet indpas i uddannelsessektoren og i den sociale forskning og praksis. Det hænger sammen med det politiske og økonomiske pres og efterspørgsel efter viden om, hvor vidt indsatser rent faktisk virker. Bogens formål er begrebsafklaring. Hvad er evidens set i forhold til evaluering, effektmåling, præstationsmåling og monitorering. Det er teoretisk gennemgang og diskussion af begreberne på et højt akademisk niveau, hvilket gør målgruppen til folk, der i forvejen beskæftiger sig med området på et overordnet og teoretisk niveau. Den kræver en stor forhåndsviden om emnet, men set i lyset af det store politiske fokus og en ny akademisk diskurs skal den nok blive efterspurgt af målgruppen.

Der er ikke meget om evidens som begreb. Til sammenligning findes: Metodedebatten om evidens, 2007 og Evidensbevægelsens udvikling, organisering og arbejdsform, 2006. Der er desuden en enkelt, der som den aktuelle sætter det i en offentlig forvaltningskontekst: Evidensbaseret forebyggelse i kommunerne : dokumentation af effekt og omkostningseffektivitet, 2006.

En teoretisk bog på højt niveau om begrebet evidens set i forhold til begreber som evaluering, effektmåling o.l.

Lektørudtalelse

Af

Jytte Bræmer

Sygeplejersken

Af

Preben Ulrich Pedersen

Årg. 111, nr. 19 (2011)

Tandlægebladet

Af

Flemming Isidor

Årg. 115, nr. 9 (2011)

Tidsskrift for arbejdsliv

Af

Egon Petersen

Årg. 13, nr. 4 (2011)

Cepra-striben

Af

Egon Petersen

Nr. 13 (2012)


Informationer og udgaver

Ebog

2013

Bog

2011

Lydbog (net)

2011