Gå til indhold



Kampen om demokratiet : politiske ideer i det tyvende århundredes Europa


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Indføring i den intellektuelle, politiske og kulturelle historie i Europa i det tyvende århundrede


Anmeldelser (6)


23. apr. 2018

Imponerende storværk af en Europas førende tænkere. Professor Jan-Werner Müller sætter fokus på de politiske ideer i det tyvende århundredes Europa og analyserer den kamp for demokratiet som er basis for vores moderne samfund. For dig som har mod på akademisk læsning og følger debatten om demokratiet som styreform. Oplagt på relevante videregående studier.

Akademisk essay som mixer politisk, kulturel og intellektuel historie og sætter fokus på fx nazismen, fascismen og kommunismen, og hvordan det liberale demokrati som opstod efter 2. verdenskrig forholder sig idehistorisk til nævnte politiske ideer. Forfatteren behandler også neoliberalismen, og nutiden som han kalder den "post-ideologiske tid". Delemner er ungdomsoprøret og den kulturelle revolution som udsprang af 1960'erne. Bogen er i 6 kapitler. Her er overskrifter som "Mellemkrigstidens eksperimenter: At skabe folk, at genskabe sjæle", "Genopbygningstænkning. Selvdisciplinerede demokratier, Folkedemokratier." og "Antipolitisk og fornemmelsen for en afslutning." Jan-Werner Müller er tysk idehistoriker og professor i politisk teori på Princeton University. Han har også skrevet Hvad er populisme?


Akademisk essay som mixer politisk, kulturel og intellektuel historie og sætter fokus på fx nazismen, fascismen og kommunismen, og hvordan det liberale demokrati som opstod efter 2. verdenskrig forholder sig idehistorisk til nævnte politiske ideer. Forfatteren behandler også neoliberalismen, og nutiden som han kalder den "post-ideologiske tid". Delemner er ungdomsoprøret og den kulturelle revolution som udsprang af 1960'erne. Bogen er i 6 kapitler. Her er overskrifter som "Mellemkrigstidens eksperimenter: At skabe folk, at genskabe sjæle", "Genopbygningstænkning. Selvdisciplinerede demokratier, Folkedemokratier." og "Antipolitisk og fornemmelsen for en afslutning." Jan-Werner Müller er tysk idehistoriker og professor i politisk teori på Princeton University. Han har også skrevet Hvad er populisme?.

Fremragende politisk essay, som ikke mindst er aktuelt i debatten om den stigende populisme og de mange højre-ekstreme partier i Europa.

Unikt essay. Om populismen findes fx Hvad er populisme?


Nej er ikke nok


og Nej er ikke nokUnikt essay. Om populismen findes fx Hvad er populisme? og Unikt essay. Om populismen findes fx Hvad er populisme? og Nej er ikke nok.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Politiken

Af

Peter Wivel

d. 6. jun. 2018

Berlingske tidende

Af

Per Stig Møller (f. 1942)

d. 23. jun. 2018

Weekendavisen

Af

Martin Krasnik

d. 1. jun. 2018

Filosofiske anmeldelser [online]

Af

Tobias Kjeldgaard

Årg. 7, nr. 2 (2019)

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

Poul Ferland

Nr. 218 (2018)


Informationer og udgaver

Bog

2018

Ebog

2018