Gå til indholdKampen om Centraleuropa


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

215 sider: ill.

Udgivet

2019

Originaludgave

2019


Beskrivelse


Belyser fortidens konflikthærgede Europa, for derved at ruste samtiden til at forstå bagvedliggende årsager til den politiske udvikling i Centraleuropa, samt diskuterer hvor i Europa Polen og Ungarn hører til i dag


Anmeldelser (7)


24. apr. 2019

Historisk og informativ bog som belyser fortidens konflikthærgede Europa, for derved at ruste samtiden til at forstå bagvedliggende årsager til den politiske udvikling i Centraleuropa. Bogen henvender sig til forskere, studerende og læsere som interesserer sig for emnet.

I bogen sættes der spørgsmålstegn ved, om der overhovedet kan siges at være tale om et Centraleuropa i dag da der, som får 100 år siden, er opstået tvivl om, hvad og hvor Centraleuropa er, både politisk, kulturelt, geografisk, historisk og ikke mindst identitetsmæssigt. Første del søger at definere indholdet i centraleuropabegrebet for 100 år siden, da 1. verdenskrig endte og det dengang primært handlede om at få oprettet eller genoprettet sin egen stat. Andel del diskuterer den nuværende kamp om hvor i Europa Polen og Ungarn hører til i dag. Bogen indeholder historiske billeder, litteraturliste samt appendiks.

En aktuel bog indenfor sin genre, som er velkommen på hylderne. Stoffet er gennemarbejdet og bogen er velskrevet. Kan især anbefales til studerende på videregående uddannelser.

Ønsker man at læse en anden god bog om det historiske og politiske Europa, så kan Hvorfor blev Europa ikke et imperium?


af Jørgen Møller anbefalesØnsker man at læse en anden god bog om det historiske og politiske Europa, så kan Hvorfor blev Europa ikke et imperium? af Jørgen Møller anbefales.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Mendel

Jyllands-posten

Af

Michael Kuttner

d. 19. maj. 2019

Weekendavisen

Af

Claus Bundgård Christensen

d. 9. aug. 2019

Krigsvidenskab.dk [online]

Af

Kevin Kristiansen

2020-10-09

Point of view international [online]

Af

Lauritz Korfix Schultz

2019-05-17

rØST [online]

Af

Hanne Severinsen

2019-05-19

Udenrigs

Af

Henrik Døcker

2020, nr. 3


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Punktskrift

2021

Bog

2019

Ebog

2019