Bøger / skønlitteratur / roman

Kali : en forvinterhistorie : roman


Beskrivelse


Gådefuld fortælling om en sangerinde, der kommer til sin barndoms egn og begiver sig ud på en sær odyssé efter et forsvundet barn.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

2008

Smal roman for en begrænset målgruppe, der værdsætter en gådefuld fortælling med mytiske elementer og et smukt sprog, der spinder læseren ind i en åndeløs stemning.

Den berømmede østrigske forfatter har aldrig henvendt sig til den brede skare. Måske mest kendt herhjemme for filmmanuskriptet til Himlen over Berlin; i 2005 kom hans første roman på dansk i over 20 år: Don Juan (fortalt af ham selv). Den nye roman har en mærkelig odyssé som ramme og en alvidende fortæller. Alle personer er navnløse. En berømt sangerinde rejser til sin barndoms egn, hører om et forsvundet barn, møder direktøren for en saltmine og stiger ned i saltbjerget sammen med ham. En ikke umiddelbart gennemskuelig fortælling, som bør læses flere gange for nydelsens og forståelsens skyld. Sproget er meget smukt, med en nærmest lyrisk rytme og stemning, der leder læseren åndeløs igennem sangerindens sære rejse. Stemningsfuldt omslag.

En roman for en smal målgruppe. Handke har ikke et stort publikum, men fortjener formidling til sprogligt kræsne læsere, der holder af en udfordrende læseoplevelse, der med sin sære skønhed ligger langt over det sædvanlige.

Krævende læseoplevelse med stor sproglig skønhed for en smal målgruppe. En sær fortælling om en kvindes rejse mod en slags forløsning, drevent spindes man ind i det nærmest lyrisk smukke univers med mytiske elementer. En sproglig nydelse, men bestemt hverken nem at læse eller forstå for et gængs romanpublikum.


Weekendavisen

d. 16. maj 2008

af

af

Lars Bonnevie

d. 16. maj 2008


Kristeligt dagblad

d. 2. juli 2008

af

af

Moritz Schramm

d. 2. juli 2008


Information

d. 24. apr. 2008

af

af

Thomas Thurah

d. 24. apr. 2008


Jyllands-posten

d. 22. apr. 2008

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 22. apr. 2008


Standart

Årg. 22, nr. 3 (2008)

af

af

Henning Goldbæk

Årg. 22, nr. 3 (2008)