Gå til indholdKaj & Andreas kogebog


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Sunde og nemme opskrifter til alle der har lyst til at have børn med i køkkenet


Anmeldelser (1)


2. sep. 2010

En kogebog for familier med børn på 4-11 år. De yngste vil elske Kaj og Andrea-temaet, mens de større i skolealderen nok i første omgang vil afvise bogen som for småbarnlig, hvilket dog langt fra er tilfældet.

Katrine Klinken er kok, ernærings- og husholdningsøkonom og forfatter til en række kogebøger med god, sund og sjov mad til børn og andre mennesker. I forordet plæderer hun for gode råvarer og sund madglæde - "husk at sige uhm". Bogen er delt i seks afsnit med børnevenlig mad til hverdag og fest, til sommersjov ved bål og grill og til efterårshygge med simremad. Der er idéer til jul og påske og til en fødselsdagsfest med lækker lasagne, sunde slikposer og festlige kager. Katrine Klinkens opskrifter er gennemarbejdede og lette at følge trin for trin, og der er opgaver til både store og små køkkenskrivere. Fotografierne af det færdige resultat er appetitvækkende. Her er maden arrangeret overskueligt på tallerkenerne, akkurat som "kræsenpindene" kan lide det. Sussi Bechs tegninger af de elskelige tv-stjerner er festlige, men måske en anelse overflødige.

En anden velanskrevet kogebogsforfatter Helle Brønnum Carlsen, har skrevet en enkelt kogebog for børn. Kogebøger for målgruppen hvor madlavning og underholdning går hånd i hånd, er fx Shane Brox' kogebøger for børn.

Endnu en lettilgængelig kogebog, hvor Katrine Klinken udfordrer smagsløgene og samtidig holder sig til retter, som de fleste børn kan lide. Hun er unik, når hun formidler et både seriøst og afslappet forhold til mad.

Lektørudtalelse

Af

Ulla Møller


Informationer og udgaver

Bog

2010