Gå til indholdKætter


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

290 sider

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Menneskerettighedsforkæmperen Ayaan Hirsi Ali (f. 1969) opfordrer til en fredelig modernisering af islam, da det er den eneste måde at sætte en stopper for terrorens rædsler, hellige krige og den massive undertrykkelse af kvinder, mindretal og anderledes tænkende muslimer


Anmeldelser (8)


8. maj. 2015

Med den tankevækkende bog "Kætter" inviterer Ali os alle til en fredelig debat om de voldelige elementer i islam. Til alle interesserede i islam-debatten.

I denne debatbog giver Hirsi Ali (1969-) argumenter for en reformation af islam i lighed med den reformation Luther igangsatte af kristendommen. Hirsi Ali har 5 teser for en fredelig fornyelse af islam: Koranen og Muhammed skal være åben for fortolkning og kritik, muslimer skal: prioritere dette liv, tøjle sharia, holde op med at "påbyde det rette og forbyde det forkastelige", ikke opfordre til jihad - hellig krig.

Hirsi Ali mener, at vesterlændinge, der tror, at islam er en fredens religion, er naive. Islamisk ekstremisme er indlagret i selve islam, hvis tekster tilskynder til vold. Det giver hun flere gode eksempler på. Bogen er et velskrevet og vægtigt indlæg om en fredelig nytænkning af islam, og Hirsi Ali giver bl.a. en glimrende gennemgang af Muhammeds fredelige liv i Mekka og hans krigeriske og politiske ditto i Medina, som har affødt modstridende passager i Koranen. Bogen giver den ikke-muslimske læser en god forståelse af islamismens rødder. Hun fortæller også i bogen om sin egen muslimske opvækst og sin beslutning om at frasige sig islam.

Hirsi Ali har skrevet om sit eget liv som frafalden muslim i Nomaden


Ayaan


Jeg anklager


og i Ayaan. Jeg anklager er en samling artikler, hvis tema er nødvendigheden af at få gjort op med en dogmatisk islamtænkningHirsi Ali har skrevet om sit eget liv som frafalden muslim i Nomaden og i . Jeg anklager er en samling artikler, hvis tema er nødvendigheden af at få gjort op med en dogmatisk islamtænkningHirsi Ali har skrevet om sit eget liv som frafalden muslim i Nomaden og i Ayaan. er en samling artikler, hvis tema er nødvendigheden af at få gjort op med en dogmatisk islamtænkningHirsi Ali har skrevet om sit eget liv som frafalden muslim i Nomaden og i Ayaan. Jeg anklager er en samling artikler, hvis tema er nødvendigheden af at få gjort op med en dogmatisk islamtænkning.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jan Michael Johansen

2015-06-01

IKON

Af

Anne Ehlers

nr. 92 (2015)

Jyllands-posten

Af

Lone Nørgaard

d. 26. apr. 2015

Politiken

Af

Marcus Rubin

d. 23. apr. 2015

Berlingske tidende

Af

Claes Kastholm Hansen

d. 24. apr. 2015

Dansk kirketidende

Af

Anne Ehlers

Årg. 167, nr. 6 (2015)

Religion

Af

Bodil Kruse

2015, nr. 4


Informationer og udgaver

Bog

2015

Ebog

2015